CROPIX
DAMIR MULAOMEROVIĆ ZA JL

BUDUĆNOST HRVATSKE KOŠARKE 'On bi po meni trebao odmah u reprezentaciju! To je naš Luka Dončić, ekstra talent kakav se rijetko pojavljuje'

Damira Mulaomerovića vodstvo HKS-a ovaj put nije kontaktiralo za mjesto novog izbornika
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 18. travanj 2019. 16:45

Možemo li čestitati, upitali smo sportskog direktora Cedevite Veljka Mršića, nakon što je uhvatio pole-position za mjesto novog hrvatskog izbornika.

- Ne možete - uzvratio je Veljko pa dodao:

- Nekih kontakata je bilo, ali ništa nije konkretizirano.

HKS je, ipak, na Velesajmu pronašao novog izbornika. Prvi pick - trener aktualnog hrvatskog prvaka Slaven Rimac, objasnio je da mu je prenaporno istovremeno biti trenerom Cedevite i izbornikom, a da bi ipak htio nešto opipljivije postići s klubom.

Ronald Gorsic / CROPIX

Tako je HKS došao do Mršića kojemu je mjesto sportskog direktora ionako bilo samo usputna stanica u karijeri, jer bi ipak radije sjedio na trenerskoj stolici. Osim Mršića i Rimca, dobro je kotiralo i ime Damira Mulaomerovića, ali izbornik Kosova i trener Prištine ističe da se nije čuo s ljudima iz Saveza u posljednje vrijeme.

Zanimljivo, prije nego što su bivšem treneru Cibone ponudili posao, čelnici Košarkaškog saveza Kosova taj su posao ponudili baš Mršiću, koji je nakon razlaza s Cedevitom i kratke epizode u španjolskom Bilbau bio slobodan. Nakon što ih je Mršić odbio, okrenuli su se Mulaomeroviću.

- Nije bilo kontakata, nisu me zvali iz HKS-a. Uostalom, koliko vidim, Hrvatska još uvijek ima izbornika - rekao je za Jutarnji list Mulaomerović, pa se osvrnuo na posljednje nastupe reprezentacije.

Zagreb, 080419.
Cibona.
Juniori Cibone na konferenciji za medije nakon osvajanja ABA lige.
Na fotografiji: Roko Prkacin.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX / CROPIX
Roko Prkačin

- Po meni, trebalo bi u selekciji biti 16-18 plus par mlađih među kojima sigurno i Roko Prkačin, kojeg bih nazvao našim malim Dončićem. Ekstra talent, kakav se rijetko pojavljuje. Nadalje, trebalo bi obaviti razgovor sa starijim igračima, jer mi si ne možemo dopustiti da se olako odričemo ikoga. Pričati sa Simonom, Tomasom, Ukićem, pa i s Tomićem, s kojim bi trebalo vidjeti je li definitivno prekrižio igranje za reprezentaciju. Zauzeti jedan pravac, jer ovih 37 igrača, s kojima se igralo u proteklim kvalifikacijama, zaista je previše - podvlači Mulaomerović.

Dakle, Mršić je favorit broj jedan, a i u boljem je odnosu s čelnim ljudima Saveza, koji pak još uvijek na izborničkoj poziciji drže Dražena Anzulovića. No, to stanje neće potrajati još dugo, možda niti do početka svibnja.

Mršić bi, s druge strane, bez dvojbe prihvatio poziciju hrvatskog izbornika, nikada nije niti krio kako mu je želja jednog dana voditi reprezentaciju. Radom u Cedeviti upoznao je igrače, redovito je posjećivao utakmice domaćeg prvenstva i otprilike zna što mu nudi domaći bazen.

Što će biti s Cedevitom? Ništa loše. Jasno je da Mršić neće moći istovremeno obavljati posao sportskog direktora i izbornika hrvatske reprezentacije. Njegov posao će preuzeti netko drugi, ili bi u nekoj varijanti i Rimac mogao imati odriješene ruke kada je riječ o dovođenju igrača i slaganju momčadi...

Linker
16. travanj 2024 17:56