Zagreb, 030819.
KC Drazen Petrovic.
Trening hrvatske kosarkaske reprezentacije u sklopu priprema za turnir Sangaju koji ce se odrzati od 10. do 12. kolovoza. Na fotografiji: Veljko Mrsic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

DRAMATIČNO PROMIJENJEN IZGLED

FOTO, VIDEO: IZBORNIK 'ZAKRPAO' REPREZENTACIJU PRIJE ODLASKA U KINU 'Otkazi su mi pokazali manjak ambicije kod nekih pojedinaca'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 03.08.2019. u 14:42

 • Nakon Ljetne NBA lige u Las Vegasu i turnira u Šenženu, koji je Hrvatska i osvojila, izbornik Veljko Mršić je u petak navečer u Zagrebu i treći put ovo ljeto okupio reprezentaciju, koja je ponovo dramatično izmijenila svoje izgled.

  - S nama u Šangaj idu četvorica koja su bila u Šenženu, a s osam novih igrača dolazimo do brojke od ukupno 26, koliko ćemo ih testirati ovo ljeto - rekao je Mršić na prvom treningu u Draženovu domu.

  Iako se i za ovaj turnir sudario s nekoliko otkaza igrača iz U-20 reprezentacija prošle i ove godine, Mršić je odmah na početku svog mandata to na određeni način prihvatio kao normalno.

  - Osim što testiramo igrače na utakmicama, buduću selekciju radit ćemo i na temelju tih razgovora s igračima, a razgovarao sam ukupno s njih 40-ak.

  VIDEO: TOMA DRAGIČEVIĆ

  Prevedeno, izbornik će za buduće akcije imati realniju sliku o tome tko istinski želi igrati za reprezentaciju.

  - Nisam dobio dojam da bilo koji od igrača ne želi, ali neki potezi su mi pokazali manjak ambicije kod pojedinaca.

  Kako Hrvatsku u Šangaju čekaju utakmice s Kinom, Angolom i Portorikom, reprezentacijama koje se pripremaju za Svjetsko prvenstvo, neki su odbijanjem Mršićevog poziva propustili priliku dokazati se na vrlo ozbiljnoj razini, a možda i pronaći bolji klupski angažman.

   

  Reprezentacija Hrvatske će u Zagrebu trenirati do 7. kolovoza kad se putuje u Šangaj, a utakmice se igraju 10. (Portoriko, 13.30 po našem vremenu), 11. (Kina, 10.00) i 12. kolovoza (Angola, 10.00).

  HRVATSKA ZA KINU

  Karlo Uljarević

  Antonio Jordano

  Luka Tomas

  Bruno Rebić

  Toni Perković

  Jan Palokaj

  Josip Barnjak

  Dario Drežnjak

  Mateo Čolak

  Lovro Buljević

  Ivan Vrgoč

  Domagoj Proleta

  Izbornik: Veljko Mršić

  Trener: Damir Rajković

  Pomoćni trener: Srđan Helbich

  Kondicijski trener: Teddy Delač

  Fizioterapeut: Damir Bakarčić

  Team manager: Igor Kolarić

   

  Tagovi
  Iz drugih medija