Ronald Gorsic / CROPIX

MI LETIMO!

HRVATI SPREMNI ZA VELIKO FINALE 'Znaš, drago mi je da nas je Grčka stigla. Da pokažemo petlju'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.07.2016. u 12:13

 • Hrvatska vs. Italija. Utakmica vrijedna odlaska na Olimpijske igre, u Rio. Prilika generacije koja je stigla nakon šokantne pobjede nad Grčkom u polufinalu kvalifikacija.

  - Za razliku od mlađih reprezentacija, ovdje nisam u naslovnim ulogama, drugi su u njima. Pokušavam raditi ono što se od mene traži, a drago mi je što sam pridonio ovoj pobjedi - kazao je Hezonja na presici, nakon što, kao i obično nije stao u mix-zoni, jedini od svih igrača na turniru.

  Kad je Bogdanović pogodio za 62:51 četiri minute prije konca, bilo je nešto lakše, Grci su pokušali nešto tricama, ali nije to bio dan u kojemu su mogli. Iako je Bourousis prijetio. Ostalo je samo na prijetnji.

  - Meni je bilo jasno, kao što sam i rekao, da Bojan ne može sam. I trebala mu je ruka, Simonova, koji je čudesno otvorio utakmicu, pa zatim i moja, ruka svih ostalih. Pokazali smo karakter, nismo se predali i ovo je velika, velika pobjeda za nas - govorio je Dario Šarić.

  Pokazali smo petlju

  A onda i Bojan Bogdanović. Malo stvari Mostarca može izbaciti iz ravnoteže i nekog mira koji odašilje oko sebe.

  - Znaš što. Meni je drago da smo poveli onoliko i da su nas Grci stigli, poveli. I da smo pokazali da imamo petlju to opet okrenuti. Sto puta mi je draže da smo ih tako dobili, nego da su se oni raspali kod naših +24 - govorio je Bojan.

   

  Dočekao je finale.

  - Imamo šanse. Siguran sam u to. Želio sam tu subotu. Obrana je granitna, to je doista iz utakmice u utakmicu sve bolje. I zaslužili smo ovu šansu. Pa da vidimo sad!

  Dario Šarić ne dvoji.

  - Imamo šanse, s ovakvom obranom, s ovakvim samopouzdanjem možemo sve. A Rio je samo 40 minuta daleko. O velikim stvarima možemo pričati samo kad dobijemo veliku utakmicu s reprezentacijom našeg ranga. Ova je bila ta.

   

  Tko će čekati četiri godine, kad su Igre tu. Iza ugla. Na 40 minuta.

  Kruno Simon je rutinerski dodao.

  - Znao sam da ćemo igrati u finalu. Govorio sam to od starta. Mi smo bolji od Grčke.

  I za kraj Aco Petrović. Nešto prije nego je znao tko nam je protivnik u finalu.

  - Toliko nas puca adrenalin da bismo finale odigrali sad. Za tri sata. Odmah. Ne u subotu navečer. Kakav umor, nema ga, mi letimo.

  Hoće li odletjeti za Rio, doznat ćemo, ipak, u subotu, negdje oko 23 sata.

   

  Iz drugih medija