Ronald Gorsic / CROPIX
MI LETIMO!

HRVATI SPREMNI ZA VELIKO FINALE 'Znaš, drago mi je da nas je Grčka stigla. Da pokažemo petlju'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. srpanj 2016. 14:13

Hrvatska vs. Italija. Utakmica vrijedna odlaska na Olimpijske igre, u Rio. Prilika generacije koja je stigla nakon šokantne pobjede nad Grčkom u polufinalu kvalifikacija.

- Za razliku od mlađih reprezentacija, ovdje nisam u naslovnim ulogama, drugi su u njima. Pokušavam raditi ono što se od mene traži, a drago mi je što sam pridonio ovoj pobjedi - kazao je Hezonja na presici, nakon što, kao i obično nije stao u mix-zoni, jedini od svih igrača na turniru.

Kad je Bogdanović pogodio za 62:51 četiri minute prije konca, bilo je nešto lakše, Grci su pokušali nešto tricama, ali nije to bio dan u kojemu su mogli. Iako je Bourousis prijetio. Ostalo je samo na prijetnji.

- Meni je bilo jasno, kao što sam i rekao, da Bojan ne može sam. I trebala mu je ruka, Simonova, koji je čudesno otvorio utakmicu, pa zatim i moja, ruka svih ostalih. Pokazali smo karakter, nismo se predali i ovo je velika, velika pobjeda za nas - govorio je Dario Šarić.

Pokazali smo petlju

A onda i Bojan Bogdanović. Malo stvari Mostarca može izbaciti iz ravnoteže i nekog mira koji odašilje oko sebe.

- Znaš što. Meni je drago da smo poveli onoliko i da su nas Grci stigli, poveli. I da smo pokazali da imamo petlju to opet okrenuti. Sto puta mi je draže da smo ih tako dobili, nego da su se oni raspali kod naših +24 - govorio je Bojan.

Dočekao je finale.

- Imamo šanse. Siguran sam u to. Želio sam tu subotu. Obrana je granitna, to je doista iz utakmice u utakmicu sve bolje. I zaslužili smo ovu šansu. Pa da vidimo sad!

Dario Šarić ne dvoji.

- Imamo šanse, s ovakvom obranom, s ovakvim samopouzdanjem možemo sve. A Rio je samo 40 minuta daleko. O velikim stvarima možemo pričati samo kad dobijemo veliku utakmicu s reprezentacijom našeg ranga. Ova je bila ta.

Tko će čekati četiri godine, kad su Igre tu. Iza ugla. Na 40 minuta.

Kruno Simon je rutinerski dodao.

- Znao sam da ćemo igrati u finalu. Govorio sam to od starta. Mi smo bolji od Grčke.

I za kraj Aco Petrović. Nešto prije nego je znao tko nam je protivnik u finalu.

- Toliko nas puca adrenalin da bismo finale odigrali sad. Za tri sata. Odmah. Ne u subotu navečer. Kakav umor, nema ga, mi letimo.

Hoće li odletjeti za Rio, doznat ćemo, ipak, u subotu, negdje oko 23 sata.

Što će hrvatska košarkaška reprezentacija napraviti na kvalifikacijskom turniru u Italiji?

Sigurno izboriti Olimpijske igre, jači smo od svih

Bit će gusto i neizvjesno do kraja, Italija je jaka

Nažalost, nećemo se kvalificirati na OI u Rio

Linker
26. travanj 2024 11:48