Screenshot SN
TVRTKO PULJIĆ IZ LAS VEGASA

HRVATSKA IZGUBILA OD BROOKLYN NETSA REZULTATOM KOJI NIJE REALAN Skaut Clippersa nahvalio Hrvate: 'Ovo se ranije nije događalo u vašoj reprezentaciji'

Na koncu je susret Hrvatske i Brooklyn Netsa završilo 58:74, a nije trebalo s tolikom razlikom i rezultat ovog ogleda nije realan, jer se dobrih 30-tak minuta, nešto slično kao i prvom srazu kontra Detroita, Hrvatska sasvim solidno držala.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 08. srpanj 2019. 02:40

Hrvatska - Brooklyn Nets 58 : 74 (14:21, 19:16, 15:17, 10:20)

HRVATSKA: Radovčić 4p, 3s, Čakarun 11p, 3a, Drežnjak 5, Marčinković, Vuković, Badžim 7p, 6s, Babić 2p, 7a, Ramljak 2, Vranković 12p, 8s, Rogić 4p, 3s, Šakić 11p, 11s, Marić.

BROOKLYN NETS: Gray 8p, 3s, 5a, Kurucs 15p, 3s, Pinson, Hands, Musa 15p, 4il, Hill 9, Brimah 3, Johnson, Cordiner 6p, 5s, Allen 4p, 7s, 3il, Claxton 4p, 5s, Morris 5p, 4s, Moore, Davis, Reath, Massunburg 5p, 4s.

Čak je na trenutke to izgledalo i bolje nego pred dva dana, jer je, recimo, Hrvatska na početku drugog poluvremena povela nakon poena Antonija Vrankovića, sa 39:37 u 22. minuti. Iako su Netsi nametnuli visok ritam, Hrvatska je već do poluvremena uhvatila nit, našla je rješenje za agresivnost Graya i Kurucsa, te sa zonskom obranom uhvatila do odmora Netse na 33:37.

Cijela treća četvrtina, za razliku od prve utakmice, bila je čisti egal, ali, problem je nastao na početku posljednje dionice. Netsi su ubacili u brzinu više, mi to više nismo bilu u stanju pratiti. Iako s visokim intenzitetom, činjenica je to, nosili smo se bolje nego je to bilo u petak. Netsi su, k tome, ovdje s dva igrača koji su lani imala ozbiljnu minutažu, u play-off momčadi NBA lige, a to su centar Jarrett Allen i latvijsko krilo Rodionos Kurucs. Tu je, jasno i Džanan Musa, koji nam je stavio 15 poena.

Željko Šakić bio je na double-double učinku kod nas, skupio je 11 poena i 11 skokova, uz asist.

- Bilo je slično kao u prvoj utakmici, dobro smo se držali, ali imali smo crnu rupu na početku zadnje četvrtine. Mislim da se predstavljamo ovdje u dobrom svjetlu i da igramo dobro. Ovo je izazov, imamo i mladih, ali u ove dvije utakmice bilo je dosta toga dobrog. Što se mene osobno tiče, ne osjećam previše razlike, osim u fizičkoj čvrstini, jer nikada nisam igrao fizičke zahtjevnije utakmice, ali zahvalan sam treneru što sam ovdje, meni je sve ovo san koji živim - podvukao je Željko Šakić, najstariji u našoj vrsti i kapetan Hrvatske za ovu akciju.

VIDEO: TVRTKO PULJIĆ

Prvi strijelac Hrvatske u nedjelju bio je Antonio Vranković, koji je ubacio 12 poena, a skupio je i osam skokova, asist i dvije blokade.

- Puno smo lošije ušli u utakmicu, no razbudili smo se i bili bolji. Izbornik je stavio zonu, pa smo s time napravili posao, u napadu smo vrtjeli akcije. Puno je ovo bolje bilo nego u prvoj utakmici, timski smo izgledali bolje, sada smo i energetski bolje izdržali utakmicu. Nadam se barem jednoj pobjedi ovdje - rekao Antonio Vranković.

Izbornik Veljko Mršić je ovako vidio ovu utakmicu:

- Napadački smo bili bolji u petak, ali pokazali smo puno dobrih stvari sada. U 35 posljednjih minuta su nam zabili samo 56 poena. Postotak šuta za tri poena nas nije mazio, samo 2-21. Pokazujemo iz utakmice u utakmicu da možemo parirati i ovo zaslužuje pozitivnu ocjenu.

Ermal Kuqo, skaut Clippersa je sjeo kraj nas i zaključio.

- Dolazak Hrvatske u Las Vegas je najbolja stvar koja se mogla dogoditi hrvatskoj košarci. Pogledajte samo kako igrači navijaju jedni za druge, kako skaču s klupe. To se ranije nije događalo u vašoj reprezentaciji.

Na utakmicu protiv Netsa potegnuo je iz Los Angelesa, zajedno s djevojkom Kristinom, i Ivica Zubac. Čovjek koji je prije dva dana stavio potpis na 28 milijuna vrijedan ugovor s LA Clippersima. I on je bio zadovoljan onime što je vidio.

- Jako su me pozitivno iznenadili, prvu sam utakmicu gledao na TV, ovu uživo i dečki se super drže.

Hrvatska će treću utakmicu na Ljetnoj ligi odigrati u utorak, od 21.30 sati, a protivnik će biti Oklahoma City. Prema onome što su do sada pokazale obje momčadi, to bi mogla biti i prva prava prilika za Hrvatsku da ugrabi NBA skalp.

Linker
18. travanj 2024 11:00