Profimedia, Abaca
USKORO SLUŽBENA POTVRDA

HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA IMA NOVOG IZBORNIKA Odluka je pala, HKS je izabrao nasljednika Ivice Skelina

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2018. 18:07

Čini se kako su u hrvatskom košarkaškom savezu donijeli odluku i izabrali ime novog ibornika koji bi trebnao naslijediti Ivicu Skelina.

Odluka bi trebala i službeno dobiti svoju potvrdu do kraja tjedna, a saznajemo da će novi izbornik biti Dražen Anzulović.

Anzulovićevo smo ime i ranije spominjali među potencijalnim kandidatima, uz imena Jasmina Repeše, Velimira Perasovića, Andree Trinchierija.

Čini se kako je Anzulović u konačnom odabiru pobijedio Repešu i odluka bi uskoro trebala dobiti i potvrdu.

Zagreb, 290415.
Dom sportova, Trg Kresimira Cosica.
Treca utakmica finala doigravanja ABA lige, Cedevita - Crvena zvezda.
Na fotografiji: Drazen Anzulovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Tko je Anzulović? Riječ je o 50-godišnjem stručnjaku koji je bio pomoćnik Aci Petroviću na putu za Igre u Riju, prije toga je taj posao obavljao za Jasmina Repešu između 2007. i 2009. godine. Vodio je Zagreb, Cibonu, Ural Great, Charleroi, Donjeck, Lietuvos Rytas, Cedevitu, Dabrowu Gorniczu, bio dva puta u Kini.

Zadar, 260218. 
Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica kvalifikacija za svjetsko kosarkasko prvenstvo u Kini 2019. godine izmedju reprezentacija Hrvatske i Nizozemske. 
Na fotografiji: Ivica Skelin, izbornik.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

Nakon odlaska iz Cedevite bio je u Poljskoj i na kineskoj avanturi, pa ni njegova klupska karijera, kao, uostalom, ni Repešina, nije na svojim vrhuncima.

Novog izbornika u svakom slučaju čeka nezahvalan i težak zadatak. Hrvatska je u kvalifikacije za SP startala s pobjedom i tri poraza, a prvi zadatak za novog izbornika bit će utakmice protiv Italije i Rumunjske krajem lipnja, odnosno početkom srpnja.

Linker
24. travanj 2024 17:26