Marin Sušić / HKS

'MORAT ĆEMO BITI BOLJI ZA POBJEDU'

HRVATSKA PROTIV NAJVEĆEG IZNENAĐENJA NA OTVARANJU KVALIFIKACIJA, IZBORNIK I KAPETAN NAJAVILI VELIKI OKRŠAJ 'Oni su težak i respektabilan suparnik!'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 24.02.2020. u 12:17

 • Hrvatski izbornik Veljko Mršić i kapetan hrvatske reprezentacije Roko Leni Ukić najavili su drugu kvalifikacijsku utakmicu za Eurobasket 2021. koja se igra u 19.30 u Almereu. Nizozemci su u 1. kolu napravili veliko iznenađenje i srušili Tursku u gostima.

  "Pokušat ćemo ponoviti obrambenu utakmicu kakvu smo imali protiv Šveđana. Nadam se  da ćemo u napadu biti bolji, fluidniji, da će te kretnje biti prepoznatljivije, preciznije i okomitije", kazao je izbornik Veljko Mršić.

  "Došli smo s ciljem da ostvarimo pobjedu i da nakon dvije odigrane utakmice imamo maksimalan učinak", dodao je.

  Kapetan hrvatske reprezentacije Roko Leni Ukić smatra kako je Nizozemska težak i respektabilan suparnik.

  "Oni su odlično otvorili kvalifikacije. Moramo podići razinu igre u odnosu na prošlu utakmicu ukoliko želimo razmišljati o pobjedi. To jeste naš cilj, ne bježimo do toga. Učinit ćemo sve da odigramo pravu utakmicu. I mi smo dobro startali, pozitivna je atmosfera i nadamo se to iskoristiti za uspješan nastavak kvalifikacija", ocijenio je Ukić.

  Hrvatska je u prvoj utakmici kvalifikacija pobijedila Švedsku u Zagrebu sa 72-56, dok je Nizozemska bila bolja od Turske u gostima sa 72-65.

  Iz drugih medija