CROPIX
NOVO RAZOČARANJE

HRVATSKA SJAJNO KRENULA PA BACILA U OČAJ PREPUNI DRAŽENOV DOM Košarkaši doživjeli i drugi, još bolniji poraz, Svjetsko prvenstvo opasno visi!

Piše: HinaObjavljeno: 26. studeni 2017. 21:07

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine D kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine pretrpjela drugi poraz, u KC "Dražen Petrović" izgubila je od Italije sa 64-80 (23-15, 9-20, 15-25, 17-20).

Dva dana nakon neočekivanog poraza od Nizozemske izabranici Ivice Skelina izgubili su i na domaćem terenu i to s uvjerljivih 16 razlike od Italije.

Sam početak susreta ponudio je nadu u uspjeh oslabljene Hrvatske koja je nakon pet minuta vodila sa 16-4. U samom otvaranju dvoboja odlično je funkcionirala igra u obrani koja je generirala i lagane poene u napadu. No, kada su i Talijani zaigrali odgovornije u napadu te smanjili broj izgubljenih lopti, hrvatska realizacija je naglo pala što je bio siguran put u poraz.

Sredinom druge četvrtine još uvijek je bilo lijepih 28-17 za Hrvatsku, ali tada je proradio talijanski vanjski šut, ponajviše se istaknuo Amedeo Della Valle pa su Talijani već do poluvremena preuzeli kontrolu rezultata i na odmor otišli s vodstvom 35-32.

Početak drugog poluvremena "prelomio" je susret, Italija je treću četvrtinu otvorila serijom 9-0 kojom je povela sa 44-32, kasnije je stigla i do 56-40, pa je bilo jasno kako se Hrvatska neće moći vratiti u dvoboj. Početkom četvrte četvrtine Hrvatska se primakla na 60-51, no tada se pojavio Awudu Abass i s dvije trice zatvorio vrata našoj reprezentaciji.

Darko Planinić je sa 20 koševa i 10 skokova bio najbolji u Hrvatskoj, dok je Della Valle završio dvoboj sa 25 poena u momčadi Italije.

Nakon prva dva kola Hrvatska ima dva poraza, a Italija dvije pobjede.

U drugom susretu 2. kola ove skupine Rumunjska je svladala Nizozemsku sa 75-68, pa obje te reprezentacije imaju po pobjedu i poraz.

Hrvatska će sljedeće dvije utakmice u kvalifikacijama igrati na svom terenu, 23. i 26. veljače će ugostiti Rumunjsku pa Nizozemsku.

Prolazak u drugi krug kvalifikacija izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Linker
16. travanj 2024 10:16