Vlado Kos / CROPIX
ZA HRVATSKU JE JOŠ SVE OTVORENO

HRVATSKI REPREZENTATIVAC PROTIV MAĐARSKE ODIGRAO NAJBOLJU UTAKMICU U KARIJERI 'Najbolji smo kada nas se otpiše, jasno je da ćemo se boriti!'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. studeni 2018. 09:23

Nakon utakmice bilo je primjetno olakšanje ispred hrvatske svlačionice. Dražen Anzulović je ovako secirao dojmove i za njega vrlo stresne utakmice, ali i one nakon koje je Hrvatska ostala živa i ima se pravo nadati odlasku na SP. Možda će nam za to trebati sve tri pobjede, možda i dvije, ali o kalkulacijama drugom zgodom. Ionako još sve visi u zraku...

- Jedino mogu čestitati igračima, jer za nas je ovo iznimno važna pobjeda. Bilo je perioda kad smo igrali stvarno dobro, bilo je i onih drugih, ali to je i razumljivo, jer smo kratko zajedno. Uspjeli smo izboriti važnu pobjedu i to je najvažnije. A sad, idemo u Litvu, idemo utakmicu po utakmicu, ovu smo riješili - rekao je Anzulović.

Za to je vrijeme Domagoj Bošnjak secirao najbolju utakmicu u karijeri za reprezentaciju.

- Imao sam više sreće nego pameti kod tih bacanja. Kada sam u drugom pokušaju zabio prvo bacanje, pao mi je kamen sa srca. Što se tiče utakmice, imali smo dobrih minuta, ali smo imali i crnih rupa u igri. Trebali smo prije prelomiti utakmicu.

I što sada u nedjelju u Litvi?

- Najbolji smo kada nas se otpiše. Jasno je da su oni favoriti, ali ćemo se boriti.

Miro Bilan je otvorio utakmicu nezaustavljivo...

- Tako se potrefilo, lopta me htjela, nalazio sam se u praznom prostoru. U drugom dijelu su me zatvorili, ali Bošnjak je pogodio neke trice. I idemo sad u Litvu i tu pokušati uzeti što se može.

Pa još Dražen Anzulović.

- Ostali smo u igri za Kinu, imali smo veliki pristisak, morali smo pobijediti. Mi smo pobijedili kvalitetnu momčad. Otvorili smo utakmicu odlično, ali kada smo mijenjali gubili smo ritam, kontrolu lopte, dali smo im priliku da se vrate u igru. Ali onda smo opet ostvarili prednost, ali čim smo mijenjali, mi tu nemamo moć za kontrolirati loptu. Imali smo četiri prilike otići na preko deset poena i osigurati pobjedu. Nadam se da ova momčad može još bolje i da ćemo to pokazati protiv Litve.

O Bošnjaku...

- On je kompletan igrač, upoznao sam ovog ljeta što može, on je dečko koji još može ići gore, a zna kako može funkcionirati – s kvalitetnom obranom. I jedna i druga strana terena je jednako važna i samo kroz takvu igru mogu se dobiti minute. I obranom i napadom sam jednako zadovoljan.

O Junakoviću...

- Odigrao je odličnu utakmicu, ali i ovi dečki koji nisu reagirali, oni će sigurno biti bolji u Litvi. Evidentno je da teško držimo ritam i da smo uslijed toga puno više potrošili nego što sam očekivao. Jako sam zadovoljan s njim s Martinom.

A Litva?

- Teška utakmica, ali idemo hrabro, idemo s mišlju kako da odigramo još bolje, a siguran sam da će onda i rezultat doći.

Kapetan Marin Rozić je rekao:

- Trebalo nam je ovo, pritisak je bio velik. Imali smo neke dobre periode igre, ali nismo mogli prelomiti. Mađarska je kvalitetna, imaju igrače koji mogu zabiti iz daljine. Živi smo, imamo solidne prilike da odemo u Kinu i idemo u Litvu pokušati odigrati dobru utakmicu.

I Rozić o Junakoviću...

- Simpatiziram tog dečka od kad je bio u Ciboni, vidio se taj jedan fajterski, pobjednički karakter kod njega.

I za kraj Stojan Ivković, izbornik Mađara:

- Igralo se na jednu loptu, jer su na tri razlike Hrvati imali skok u napadu. Hrvatska je bila bolja danas, nama je čast kada izgubimo pet razlike od Hrvatske, a cijela dvorana je sretna. Nadam se da će Hrvatskoj od sada ići bolje.

Linker
19. travanj 2024 03:03