Ronald Goršić / Hanza media

ISTINSKI VOĐA HRVATSKOG ČOPORA KOJI JE ŠOKIRAO SVE 'Aco nam je legao kao kec na desetku'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 11. srpanj 2016. 20:35

I Bojan Bogdanović je bio među onima koji su sve govorili na terenu, a mikrofone i kamere prepustio suigračima. No, nešto je ipak morao, kao “vođa ovog čopora”, i on reći.

Recimo, da objasni Acinu rečenicu nakon međusobnog razgovora, “tovarite sve na mene, idemo!”

- Dosta sam razgovarao s Acom, rekao sam mu to, ali da ne ispadne krivo, moram reći da ovo nije nikakav moj poseban uspjeh. Dapače, Šiši je bio MVP, Kruno je pogodio šest trica u finalu... Kad primite 60-ak poena u prosjeku u četiri utakmice, onda nije pojedinac zaslužan za uspjeh, nego momčad. I to je ključ ovog našeg trijumfa.

Ušlo se u produžetke s domaćinom, a to je uvijek rulet.

- Kad sam promašio šut za pobjedu, pomislio sam da ću na kraju možda ispasti tragičar, ali Aco nas je sve uvjerio da ćemo ih pobijediti - i Talijane i Grke - svi smo vjerovali da ćemo proći. Nevjerojatno.

Igrali ste bez nervoze i grča.

- I jesmo bili takvi. Aco je na sastanku prije finala napisao na ploči, “kada se ponovo vidimo, idemo za Rio”. To valjda dovoljno govori s koliko smo samopouzdanja ušli u posljednju utakmicu.

Svi igrači puno hvale Acu. Očito vam je odgovaralo da ste u ovom kratkom razdoblju koliko ste imali za pripreme dobili trenera-šmekera, a ne nekog krutog stručnjaka.

- Aco je fakin, odlično je odradio posao. Mi smo prevarili Grke, puštali njihove šutere, bio je dogovor i da puštamo Gentilea da puca do besvijesti. Nama je nedostajao takav profil trenera, baš se poklopilo jer nam je takva konstrukcija momčadi. Aco nam je legao baš kao “kec na desetku”...

Linker
26. travanj 2024 21:48