Italy's Stefano Marco Belinelli reacts as team mate Gianluca Basile misses free-throws in the final seconds of their loss against Lithuania at the second round of the world basketball championships in Saitama August 26, 2006. REUTERS/Ivan Milutinovic (JAPAN) - RTR1GP54
Ivan Milutinovic / REUTERS

POGNUTE GLAVE I - PRIZNANJE

ITALIJA I DAN NAKON PROŽIVLJAVA PRAVU DRAMU 'Oprostite, ovo je tako prokleto bolno...'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.07.2016. u 16:44

 • Niti dan nakon bolnog poraza od Hrvatske, o kojem nitko nije ni razmišljao, Italija se probudila u stanju kompletnog šoka.

  "Žao mi je zbog igrača, Saveza, talijanske košarke i svih navijača. Ovo je tako bolan poraz za nas. Oprostite nam što nismo ostvarili cilj. Odlično smo radili posljednjih mjeseci i nemamo što žaliti. Jednostavno, izgubili smo od bolje Hrvatske", rekao je izbornik Italije Ettore Messina, s kojim se slažu i igrači.

  Jednostavno - Hrvatska je bila bolja!

  "Svi smo željeli u Rio, ali su Hrvati zasluženo pobijedili. Ne tražimo isprike, jer na terenu pobjeđuje onaj tko više zasluži, a to su u Torinu bili oni", kazao je kapetan Luigi Datome.

   

  Danilo Gallinari se nadovezao...

  "Ne mogu naći objašnjenje za ono što se dogodilo. No, Hrvatska je bila bolja i lucidnija u svim situacijama. Razočarenje je veliko, jer smo željeli ostvariti san i za nas i za vas. Ipak, to je sport u kojem nekad pobijediš, a nekad izgubiš."

   

  Iz drugih medija