ZDBT
IZGLEDA BOLJE NEGO IKAD

JEDAN OD SENATORA REPREZENTACIJE NAJAVIO BORBU ZA OI, PA PROGOVORIO I O VELIKOJ LJUBAVI Dat ću sve od sebe da ne propustim niti jednu utakmicu Dinama

Kruno Simon, ako pitate bilo koga iz Efesa, od prvog trenera Ergina Ataman do najboljeg igrača Efesa, Shanea Larkina, kotačić je europskog doprvaka bez kojega jednostavno ne bi išlo. On je igrač koji je vezivo tkivo svakog napada Efesa, on je čovjek koji razumije košarku, i svatko tko priča o košarci Krune Simone neće zaboraviti izgovoriti riječ "pamet".
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. rujan 2019. 12:49

Kruno Simon, iako je u 34. godini života, sada izgleda bolje nego ikada. Optimalne je tjelesne težine, izgleda lagano i dojam smo, nikada u boljem stanju nije dočekivao novu sezonu.

- Pa, mogu reći da sam posljednjih nekoliko sezona u jako dobrom stanju. Nisam se niti sada zapustio. Važno mi je dobro krenuti kroz ove pripremne utakmice, jer se tu dijele karte i za ostatak sezone.

Ergin Ataman već sada slaže kockice i ovlasti u momčadi?

- Pa da, iako mi se nismo previše promijenili od lani, postoji ovdje hijerarhija, zna se tko će imati kakvu ulogu. Meni je, pak, bilo važno da uhvatikm onu poziciju u pet stranaca koji će igrati u četvrtak na Superkupu u Gaziantepu protiv Fenerbahče, što je prvi pravi ispit ove sezone.

Momčad je, sam je to dotaknuo, praktički sita.

- Jest, nije previše različita. Otišao je Motum, došao Peters, pa tu koncepcijski ne bi trebalo biti neke razlike. Doduše, ozlijedio se Moerman, koji je za nas važan igrač, ali je klub reagirao dovođenjem Singletona, a on će biti upotrebljiv i na čistom centru kad se oporavi Moerman.

Otprilike, Efes se pojačao u odnosu na lani, ali i svi ostali u Euroligi, čeka nas velika sezona?

- Pa, ja se ne sjećam kad je Euroliga bila jača, jer kad se pogledaju rosteri čini mi se da niti jedan klub nije slabiji nego je to bio lanjske sezone. Svi su podizali proračune, pa se očekuje spektakl. Naravno, treba pričekati da sve krene, no na papiru sve izgleda strašno jako.

Recimo, Barcelona je praktički svakog tjedna potpisivala čudesne igrače, od Nikole Mirotića nadalje...

- Pa, koliko vidim, tako to i oni pričaju, Barcelona ima najveći proračun u povijesti kluba. Mislim da su složili momčad takvu da ih u ovoj sezoni koja kreće niti Final Four ne bi zadovoljio, samo naslov prvaka. Međutim, ne igra papir, vidjet ćemo i kako će se tko posložiti, kakva će biti kemija unutar momčadi, ali pojačali su sve, recimo, moj bivši klub Milano, pa onda i Himki, puno je to kandidata...

Euroliga ide na 18 klubova, je li moguće da se dogodi kroz sezonu koja će imati 34 kola uoči doigravanja rupa na ljestvici, da budu dva razreda klubova...

- Nije nemoguće, ali sumnjam da će se dogoditi da će se odvojiti osam klubova. Prije bih rekao da tu ima negdje deset, 11 momčadi koje traže četvrtfinale, a kad si tu onda je i Final Four blizu. I nije to kao nekada, kad si u osam, male su razlike, tu svatko svakog može dobiti.

Efes je osvojio turnir u Zadru, Kruno Simon je prvi puta bio na turniru, kakav mu je dojam?

- Fenomenalan, ovo je organizacija turnira na razina Final Foura. Oduševljen sam prijamom, uvjetima i baš sam uživao u Zadru. Na žalost bila su to samo tri dana...

2016 Rio Olympics - Basketball - Preliminary - Men's Preliminary Round Group B Brazil v Croatia - Carioca Arena 1 - Rio de Janeiro, Brazil - 11/08/2016. Krunoslav Simon (CRO) of Croatia and Bojan Bogdanovic (CRO) of Croatia celebrate. REUTERS/Jim Young FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS
Bojan Bogdanović i Kruno Simon zajedno su u reprezentaciji od 2011.

U međuvremenu je postalo jasno da će Hrvatska igrati na olimpijskim kvalifikacijama, a u Zadar je svratio i izbornik Veljko Mršić kako bi popričao s Krunom Simonom.

- Jako je važno da sljedeće ljeto imamo natjecanje, jer bi bez tih olimpijskih kvalifikacija bili dva ljeta bez natjecanja. Bio sam s Veljkom i on ima posve ispravan stav. On je uvjeren, a tu se slažemo, da imamo šanse i da posjedujemo kvalitetu za napraviti sve da se dokopamo Olimpijskih igara. Uostalom, mi smo i na zadnje dvoje Igara, u Peking i u Rio plasirali iz dodatnih kvalifikacija, kroz predolimpisjke turnire, pa zašto to ne bi ponovili opet?

Važno će biti gdje će se igrati?

- Jako je to važno, ali evo mi smo dokazali u Torinu da smo prošli kvale na gostujućem parketu u kojemu smo u finalu svladali domaćina. Uvijek je prednost kad se igra kod kuće...

I jesu li počeli razgvori sa suigračima?

- Ma sada će to krenuti, bit ćemo u kontaktu, Roko, Babo, Šiši, ja, ostali. Čut ću iz prve ruke kako razmišljaju, iako znam, uvjeren sam da su svi oni sretni što imamo šansu, isto onako kao što sam ja sretan.

I dok polako kreće sezona, Kruno Simon uživa u Dinamu i njegovom startu u Ligi prvaka.

- Posve sam spreman. Imam televizije na mobitelu, kod kuće, sve sam pripremio. Na svu sreću, u Ligi prvaka su utakmice u utorak i srijedu, a nama je Euroliga četvrtkom i petkom. Dat ću sve od sebe da ne propustim niti jednu utakmicu Dinama...

Linker
20. travanj 2024 12:45