Unutrašnjost hotela Wynnu u kojem je bio luksuzni party
 Hotel Wynn
PROVOD ŽIVOTA

KAKO SU HRVATI ZAVRŠILI NA NAJLUKSUZNIJEM TULUMU Svi su uživali u hostesama i najluđem pool partyju, samo je jedan naš igrač tugovao sasvim sam...

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. srpanj 2019. 17:06

U hotelu Wynn, koji je spojen s najnovijim Encoreom, NBA je organizirao party na koji su bili pozvani svi koji su akreditirani za košarkaški happening u Las Vegasu. Uključujući hrvatsku reprezentaciju, Warren LeGarie nas, naravno, nije zaboravio. I prije negoli će krenuti tulum luksuza i blještavila u gradu kocke, po Hrvate je u njihov hotel Palms stigao autobus - kakav dosad nisu vidjeli ni izvana, a kamoli iznutra.

To je bio party autobus ili autobus-limuzina. Doduše, vjerojatno smo bili prvi ljudi uopće po koje je stigao taj autobus u kojemu nas nije dočekao nitko. Dvije štange stajale su opako same. No, doživljaj je bio tu. Netko je od naših igrača odmah spojio svoj mobitel sa zvučnicima i krenuo je Dino Dvornik. Bilo je zabavno.

U Wynn smo stigli, tako je to izgledalo, među prvima. U jednom od loungeva ovog hotela, čija je unutrašnjost spojena s predivnim vrtom u kojemu se zrcali malo jezero naslonjeno na stijenu niz koju pada slap, NBA je organizirala tulum. Međutim, čim smo stigli, dogodio se problem. U takve klubove se može samo ako imate 21 godinu. Mateo Drežnjak ima samo 20. I nije mogao unutra, pa je naš najmlađi i vrlo talentirani reprezentativac ostao pošteđen unutarnjeg doživljaja.

Hostese su se razletjele, nudila se cuga uz bogati švedski stol na kojemu su delicije spremali najbolji chefovi, muzika je bila glasna, a u neko doba krenuo je i ples. Nisam vidio niti jednog NBA igrača, ali sve je bilo krcato. I odisalo je luksuzom, garniranim čudesnim tanjurima torte koji su stizali do okupljenih, ispostavit će se, na kraju balade. Naime, nakon oko tri sata tulumarenja, na jednoj finoj razini, preko razglasa su nas zamolili da privedemo večer u ovom klubu kraju, a za one kojima nije dosta preporučili su klub u Encoreu.

Čini mi se da je samo ta večer koštala više novca nego što ga cijela hrvatska košarka ima zajedno u svojim proračunima za sljedeću sezonu. Eto, to je mala sličica gdje smo i što smo. I s kim se natječemo, ponekad.

Do Encorea, kamo su krenuli najizdržljiviji, a Veljko Mršić je dao spavanje igračima u dva sata, morali ste proći, naravno, kroz kockarnicu. E, tu je već bilo NBA igrača. Na primjer, na jednom stolu su gubili lovu, jer svi je gube, John Wall, Cory Joseph, a i treći mi je bio poznat, no nisam mu uspio povezati lice s imenom.

Naravno, zanima vas i što je bilo u klubu u Encoreu? E, to je Las Vegas iz 'Mamurluka'. Iz svih dijelova. Čekate u redu, pregledaju vas, dobijete žig na ruku i uđete. Isprva je to klub, s velikim, blještećim šankom u sredini, onda krenete dalje, a ispred vas se otvori najluđi pool party koji možete zamisliti. Tu je već prestala organizacija NBA lige. Ali, ovdje noć ne prestaje.

Nakon ovog izlaska prilično je jasno da će vam svi u Las Vegasu, barem od gostiju, reći kako je ovog grada dosta za tri dana. Malo tko može izdržati dulji ritam. Ako izlazi. A svi izlaze. Što se dogodi u Las Vegasu, ostaje u Las Vegasu. I da, kapelica za vjenčanja je odmah u blizini. Ako nekome treba. Ako je to baš ta noć.

Tvrtko Puljić
Hrvatski igrači u futurističkom autobusu na putu za NBA party

Linker
24. travanj 2024 03:26