Foto: Damir Krajac / CROPIX
'PREUZIMAM KRIVICU'

KAOS U HKS-U, IZBORNIK HRVATSKIH KOŠARKAŠA REAGIRAO NA ZAHTJEV STOJKA VRANKOVIĆA 'Neću otkriti njihova imena, moral mi to ne dozvoljava'

DRAŽEN ANZULOVIĆ Izbornik reprezentacije i nakon poziva prvog čovjeka HKS-a Stojka Vrankovića da otkrije igrače s kojima je ‘promašio u selekciji’, ne želi ništa reći
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 21. rujan 2018. 23:38

Iako je Stojko Vranković tražio od Dražena Anzulovića da konkretno kaže tko su dva igrača koje je naveo kao jedan od razloga rujanskih posrtaja, Anzulović niti u četvrtak nije želio otkriti njihova imena.

- Ne, neću to reći, jer moj kućni odgoj i moral ne dozvoljava da kažem nešto takvo. Ti igrači dolaze u reprezentaciju dobrovoljno jer sam ih ja u nju pozvao i oni su moj odabir. Uostalom, iako mi se sugerira da nisam govorio i o svojoj krivici u izlaganju u srijedu, to nije tako, jer ja sam kazao kako preuzimam kompletnu odgovornost, od rezultata pa nadalje. I ako sam kazao da se pogriješilo u selekciji s ta dva igrača, onda sam to pogriješio ja. Kao što sam siguran da momčad nije bilo adekvatno tjelesno spremna.

Zašto su se uopće spominjala ta dva imena?

- Nema potreba da s tim imenima idem van, oni su došli, ja sam preuzeo odgovornost. Mogu se složiti da je bila greška što sam kazao taj broj dva.

Zagreb, 190918.
Hotel Panorama.
Konferencija za medije Hrvatskog kosarkaskog saveza povodom neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
Na fotografiji: Stojko Vrankovic, Drazen Anzulovic, Dino Radja.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Stojko Vranković, šef Saveza traži od vas da jasno kažete imena tih ljudi, jer se ovako nanosi, tvrdi on, šteta Savezu?

- Kažem, nisam takav čovjek da izlazim u javnost s imenima i to sam rekao i čelnim ljudima Saveza na sastanku.

Znači, oni su znali da vi nećete imenovati tu dvojicu?

- Apsolutno. I za sve sam ja kriv, ja sam preuzeo odgovornost. Pročitao sam i da igrači preuzimaju krivicu na sebe, pročitao sam izjavu kapetana i to nije njihova krivica, ja za sve preuzimam odgovornost. I za tu Litvu.

Dobro, Bogdanović nije samo to rekao, on je kazao i da nije istina da igrači nisu bili spremni.

- Igrači imaju pravo na svoje, rekao bih, subjektivno mišljenje. Moje da se bavim strukom i onim što vidim na parketu.

Dobro, kad ste razgovarali s čelnicima Saveza, vratimo se na dva ta igrača, jeste li od Saveza tražili dopuštenje da ih maknete?

- Meni su čelnici Saveza dali otvorene ruke da napravim rez, moja je odluka bila da to ne učinim. Zbog viših interesa košarke. Od sve trojice sam dobio podršku za bilo kakvu odluku.

Zagreb, 190918.
Hotel Panorama.
Konferencija za medije Hrvatskog kosarkaskog saveza povodom neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
Na fotografiji: Stojko Vrankovic, Drazen Anzulovic, Dino Radja.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dobro, ima li tu prostora više za suradnju. Predsjednik Saveza traži od vas jedno, vi to ne želite napraviti, puno je tu kontradiktornosti...

- Apsolutno ima. U svom odnosu s čelnicima uvijek sam bio otvoren i bez fige u džepu, zna se što je čija odgovornost.

I na sve to nalijepila se neka priča o alkoholiziranju u reprezentaciji, imate li kakav komentar?

- Nemam pojam otkuda ta priča. Nisam vidio ništa, niti ništa pročitao o tome, ne znam tko je to pisao da bih išta o tome mogao reći...

Dino Rađa se također ne slaže s izbornikovom odlukom da ne obznani imena igrača koji su utjecali, jer ih je krivo odabrao, na rujanske poraze reprezentacije.

- Ne slažem se s time. Svatko treba raditi svoj posao. Kad je Nikola Kalinić napravio što je napravio, njega nitko nije potjerao nego izbornik Dalić. Savez je stao iza odluke izbornika. Od izbornika se traži da uvede red, a na nama je da mu damo podršku. Sto puta je to rečeno Zuli, i ako je riječ o disciplini, treningu, bilo čemu to i on mora napraviti.

Dobro, možemo li o vašem posljednjem postu na facebooku? Između redova, iako ga vi niste naveli imenom i prezimenom, nagađa se da mislite na Bojana Bogdanovića kao onoga koji je najbolji, a nije primjer, kao što je to vama bio Dražen.

- Svatko treba raditi svoj posao.

Toliko od Rađe. Nije, eto, negirao, niti potvrdio konstataciju u zadnjem pitanju.

Linker
19. travanj 2024 17:08