Vedran Djulic / CROPIX
CROPIX

NIJE U ŠOLDIMA SVE

LEGENDARNI DINO RAĐA U JEDNOJ REČENICI OBJASNIO RAZLIKU IZMEĐU STRANCA I HRVATA 'Ne može stranac osjetiti što i mi, i zašto se svatko od nas naježi..'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 22.08.2017. u 08:07

 • Dino Rađa dao je veliki intervju za Sportske novosti, a između ostaloga je prokomentirao i brojne otkaze igrača uoči Eurobasketa te staru dilemu - trebaju li stranci igrati za Hrvatsku.

  Kako Rađa komentira status europskih igrača u odnosu na svoje poslodavce u NBA ligi?

  Puno je otkaza, posljednji je u nizu Giannis Antetokounmpo, kojemu su Bucksi zabranili igranje Eurobasketa zbog ozljede koljena, a Giannis je trebao biti jedna od najvećih zvijezda na europskoj smotri.

  - Moje je iskreno mišljenje da će to u budućnosti biti velik problem. Vrti se velika lova, veliki su to ugovori i onaj tko daje taj novac ne želi riskirati. Danas je i generalno vrijeme u kojemu je najvažniji biznis, pa nikoga više nije briga za ideale. Postoji masa reprezentacija s naturaliziranim igračima, pa je tu sve ono što je nekada značila reprezentacija pomalo u drugom planu.

  Je li plod naše homogenosti lani i to što je Hrvatska odustala od dovođenja naturaliziranih igrača u reprezentaciju?

  - To je jedan od razloga, sigurno. Pazite, ne može stranac kad se diže zastava osjetiti što i mi, ne zna on zašto se svatko od nas naježi. Briga njega, on tu igra za pare.

  Iz drugih medija