FIBA.basketball

U20

MLADI HRVATSKI KOŠARKAŠI NA KORAK OD POVIJESNOG USPJEHA Preko Talijana do polufinala Europskog prvenstva i borbe za medalju!

AUTOR:
  • Zlatko Karlo,
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.07.2018. u 19:24

 • Hrvatska košarkaška reprezentacija U20 pobijedila je Italiju 79-68 u četvrtfinalu Europskog prvenstva i tako izborila borbu za medalju.

  Pobjedom protiv Italije u četvrtfinalu EP-a U-20 u njemačkom Chemnitzu hrvatski su se reprezentativci izjednačili s dosad najboljim rezultatom koji smo ikada postigli u ovoj generaciji.  Još ih jedna pobjeda dijeli od prve hrvatske medalje u ovom uzrastu.

  Naime, tri je puta Hrvatska s selekcijom U-20 bila četvrta: 2000. godine na EP-u u Ohridu, s generacijom Žižića, I. Tomasa i Miljkovića, potom 2010. na EP-u u Zadru s generacijom M. Delaša, Zubčića, D. Planinića i Prostrana te 2014. godine na EP-u u Ateni s generacijom Žganeca, Marinellija i Mavre, iako tu treba reći da nisu igrali Dario Šarić i Mario Hezonja, koji pripadaju toj generaciji.

  Hrvatska je odlično otvorila susret, dominirala u prvoj četvrtini, a onda, kada su počele rotacije, igra se izgubila i inicijativa je prepuštena suparnicima. Zvuči nevjerojatno da su Talijani u drugoj četvrtini ubacili čak 28 poena, dok su primjerice u drugom poluvremenu, odnosno zajedno u druge dvije četvrtine, ubacili poen manje.

  Izabranici trenera Damira Rajkovića igrat će polufinalni dvoboj s boljim iz susreta Turske i Njemačke u subotu 21. sprnja u 18:00 h. Drugi polufinalni par je Izrael i bolji iz susreta Francuske i Srbije.

  Tagovi
  Iz drugih medija