FIBA.basketball
U20

MLADI HRVATSKI KOŠARKAŠI NA KORAK OD POVIJESNOG USPJEHA Preko Talijana do polufinala Europskog prvenstva i borbe za medalju!

Hrvatska košarkaška reprezentacija U20 pobijedila je Italiju 79-68 u četvrtfinalu Europskog prvenstva i tako izborila borbu za medalju.
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 19. srpanj 2018. 21:24

Pobjedom protiv Italije u četvrtfinalu EP-a U-20 u njemačkom Chemnitzu hrvatski su se reprezentativci izjednačili s dosad najboljim rezultatom koji smo ikada postigli u ovoj generaciji. Još ih jedna pobjeda dijeli od prve hrvatske medalje u ovom uzrastu.

Naime, tri je puta Hrvatska s selekcijom U-20 bila četvrta: 2000. godine na EP-u u Ohridu, s generacijom Žižića, I. Tomasa i Miljkovića, potom 2010. na EP-u u Zadru s generacijom M. Delaša, Zubčića, D. Planinića i Prostrana te 2014. godine na EP-u u Ateni s generacijom Žganeca, Marinellija i Mavre, iako tu treba reći da nisu igrali Dario Šarić i Mario Hezonja, koji pripadaju toj generaciji.

Hrvatska je odlično otvorila susret, dominirala u prvoj četvrtini, a onda, kada su počele rotacije, igra se izgubila i inicijativa je prepuštena suparnicima. Zvuči nevjerojatno da su Talijani u drugoj četvrtini ubacili čak 28 poena, dok su primjerice u drugom poluvremenu, odnosno zajedno u druge dvije četvrtine, ubacili poen manje.

Izabranici trenera Damira Rajkovića igrat će polufinalni dvoboj s boljim iz susreta Turske i Njemačke u subotu 21. sprnja u 18:00 h. Drugi polufinalni par je Izrael i bolji iz susreta Francuske i Srbije.

Linker
20. travanj 2024 00:39