2016 Rio Olympics - Basketball - Preliminary - Men's Preliminary Round Group B Argentina v Croatia - Carioca Arena 1 - Rio de Janeiro, Brazil - 09/08/2016. Krunoslav Simon (CRO) of Croatia reacts. REUTERS/Jim Young FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Jim Young

Krunoslav Simon

NIŠTA TU NE POMAŽE

NAJTEŽI UDARAC ZA IONAKO OSLABLJENU HRVATSKU Kapetan Hrvatske ucijenjen: Na kraju ni on neće igrati važnu utakmicu u lovu na Svjetsko prvenstvo!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.11.2017. u 15:58

 • RAMPA ZA KAPETANA Izbornik Ivica Skelin ipak neće na raspolaganju imati iskusnog reprezentativca jer je turski klub zaprijetio i raskidom ugovora

  Iako je Kruno Simon za SN prije nekoliko dana kazao i da će se “zakvačiti s nekim u klubu ako treba”, ali da će sve napraviti da bi zaigrao protiv Italije, Efes je spustio rampu igranju Krune Simona za Hrvatsku u nedjeljnoj utakmici. Kako se može doznati, učinili su to Turci praktički ucijenivši Simona, pred njega je postavljen papir na koji je trebao staviti svoj potpis.

  A na papiru je stajalo da ako se kojim slučajem Simon ozlijedi u toj utakmici protiv Italije, Efes će s njim raskinuti dvogodišnji fiksni ugovor, i to na Simonovu štetu. Ništa tu ne pomaže ni fond od 30 milijuna eura koji je FIBA predstavila, a koji je spreman za osiguranja mogućih ozljeda igrača tijekom kvalifikacija, što bi u slučaju najgore opcije, one po kojoj bi Simon zaigrao u nedjelju i ozlijedio se, značilo da će Efesu biti nadoknađena šteta.

  , Image: 348185053, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
  Profimedia, Alamy

  Kruno Simon

   

  Pritisak i na Obradovića

  Efes je odlučio spustiti rampu, praktički ucijeniti našeg igrača, ali isto to, naravno, nije tražio od svojih, turskih reprezentativaca.

  A oni će, riječ je o Birkanu Batuku i Dogusu Balbayu iz Efesa, kao i kapetanu Fenerbahčea Melihu Mahmutogluu, biti u reprezentaciji Turske jer je tako naređeno “s vrha”. Ako želite do kraja iskreno, u Turskoj taj vrh vodi samo u jednom smjeru, samo u smjeru predsjednika Tayyipa Erdogana.

  Uostalom, Melih Mahmutoglu potpisao je pred dva tjedna, zajedno s još pet suigrača, pismo da neće igrati za reprezentaciju, a pismo je očito sastavio netko iz Fenerbahčea, da bi, ide priča, gazda Fenera Aziz Yilidrim, posjeo Željka Obradovića i kazao mu “gledaj, moramo pustiti Mahmutogla, ionako ti ne igra u Euroligi”.

  Nakon toga je Mahumtoglu dao izjavu, pobijajući ono što je potpisao samo koji dan ranije, govoreći, “nadam se da ću moći zaigrati za Tursku”.

  Doduše, u reprezentaciji iz Fenera nema Sinana Gulera, ali su tamo i Batuk i Balbay, a sva trojica ovaj tjedan uopće neće igrati svoje euroligaške utakmice.

   

  Italija u nedjelju u 18.00

  Efes je, koliko se god trudio štititi interese Eurolige, jer samo se o tome radi, mogao progledati kroz prste Simonu. Uostalom, on bi odigrao utakmicu protiv Žalgirisa u Kaunasu, a Velimir Perasović ionako nakon Kaunasa planira igračima dati slobodne dane. I nitko drugi iz Efesa ne bi tražio odlazak iz reprezentacije, jer Vladimir Štimac više ne želi igrati za Srbiju, a Edo Murić i Zoran Dragić ionako nisu na popisu Slovenaca...

  - Savez će pokušati još nešto, ne bi li se odluka Efesa promijenila i ne bi li Simon ipak zaigrao u nedjelju - kazao je Ivica Skelin, koji je u ovoj priči nemoćan.

  Ako ostane na posljednjim vijestima, u Zagrebu će u nedjelju od 18 sati igrati ista dvanaestorica koja bude u petak igrala u Nizozemskoj. Bez Krune Simona. Koji u petak ionako dolazi u Zagreb. Ima slobodno...

  Iz drugih medija