Vranković
NOVI MANDAT

NEMA PROMJENA U VRHU HRVATSKE KOŠARKE Stojko Vranković ostaje predsjednik HKS-a do 2023. godine

HRVATSKI KOŠARKAŠKI SAVEZ U Muzeju Mimara dosadašnji predsjednik dobio novi četverogodišnji mandat na čelu naše košarke
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. lipanj 2019. 11:42

U Muzeju Mimara, već tradicionalnom mjestu na kojemu Hrvatski košarkaški savez održava svoje sjednice Sabora, vrhovnog tijela naše košarke, jučer je održana redovna izborna sjednica Sabora. I bilo je to brzopotezno zasjedanje na kojemu su jednoglasno donesene sve odluke.

Bogat ljetni program

Prva i najvažnija bila je ona o izboru predsjednika HKS-a kojemu, kao i ostalim izabranim tijelima, novi mandat traje četiri godine, do 2023. Stojko Vranković, dosadašnji predsjednik, nije imao protukandidata pa je dobio jednoglasnu podršku svih 62 (od mogućih 69) pristiglih zastupnika. Uostalom, za kandidaturu je trebalo skupiti 20 glasova vijećnika, a Vranković ih je na Sabor donio 60. Tako tu nije bilo nikakve dvojbe.

- Hvala vam što ste prepoznali sve one akcije koje radimo i što meni i mojem timu dajete podršku da ustrajemo u cilju da učinimo ovaj sport boljim. Riječ je o novim ligama, riječ je o brizi za ukupnost košarke, od mini-košarke preko mlađih selekcija pa sve do seniora. Nažalost, nismo dospjeli na SP, ali već ovo ljeto imamo bogat program seniorske reprezentacije, od Ljetne NBA lige u Las Vegasu, preko Univerzijade do tri turnira u Kinu, pa tražimo sve moguće načine kako bi i seniorska reprezentacija u budućnosti davala ozbiljne rezultate - rekao je novi-stari predsjednik Stojko Vranković koji je odnedavno i član središnjeg Boarda FIBA Europe.

Deseteročlana vlada

Na Saboru su izabrana i ostala tijela koja će voditi našu košarku sljedeće četiri godine. Novih deset članova Vrankovićeve vlade, Upravnog odbora, su: Danira Bilić, Željko Dorić, Miroslav Vagner, Renato Martinko, Zdravko Rupnik, Željko Predovan, Ivan Artuković, Vice Sep, Tonči Anzulović i Dražen Pejić.

Izabran je i Nadzorni odbor, za predsjednika je imenovan Ante Kardum, a članovi Nadzornog odbora bit će Josip Novak, Ante Milković, Dan Marinović i Josip Samardžić.

Za predsjednika Stegovnog suda izabran je Mato Grgić, Ivona Krstanović bit će dopredsjednica, a članovi Stegovnog suda su: Nino Gregorina, Tomislav Zebić, Šime Vidulin, Srđan Srdoč, Domagoj Štefun, Stanko Molnar i Josip Šimunović.

Za predsjednika Arbitraže izabran je Krešimir Škarica, dopredsjednik je Maro Ogresta, a članovi će sljedeće četiri godine biti: Igor Medved, Duško Miočić, Lea Erak, Robert Jurković, Marijeta Jurković, Mirko Podrug i Eduard Galešić.

Linker
26. travanj 2024 03:36