TVRTKO PULJIĆ IZ LAS VEGASA

NOVA HRVATSKA IZGUBILA OD PISTONSA, ALI JE DOBILA SJAJNOG IGRAČA! Debitirao je za reprezentaciju, a izgleda da iz nje neće ispasti sljedećih 15 godina

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je u svom prvom nastupu na NBA Ljetnoj ligi u Las Vegasu od Detroit Pistonsa sa 80-96 (19-20, 27-22, 15-25, 19-29).
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. srpanj 2019. 01:06

DETROIT PISTONS - HRVATSKA 96: 80 (20:19, 22:27, 25:15, 29:19)

LAS VEGAS - Cox Pavilion. Gledatelja 1.500. Suci: Scott, Richardson i Reynolds.

DETROIT PISTONS: Brown 12p, 5s, 7a, King, Thomas 26p, 6s, 4il, Mykhailiuk 17p, 5a, 6il, McQuaid, Boatwright, Hall 6p, 5s, Cherry, Withers 16p, 4s, Sirvydis 3, Reed, Howard, Uthoff 5p, 3s, 3a, Costello 11p, 8s, Doumbouya, Bethea.

HRVATSKA: Radovčić 7, Čakarun 8p, 7s, Drežnjak 5p, 3a, Marčinković 5, Vuković 8, Badžim 9, Babić 10p, 4a, Ramljak, Vranković 3, Rogić 3p, 5a, Šakić 17p, 5s, Marić 5.

Lijepa naša bila je na otvaranju Ljetne lige, na tribine Coxa sjatili su se scouti, menadžeri, krenuo je košarkaško show u Las Vegasu. Na utakmicu Hrvatske stigli su i Nikola Vujčić, sportski direktor Maccabija (kazao je kako će Bender ostati u NBA), bio je tu i Ermal Kuqo, skaut Clippersa, stigao je navratiti i Ante Žižić, bio je tu i Tomica Mijatović, koji je ovdje u stožeru Spursa, a na tribinama su bili i neki europski treneri poput Fotsisa Katsikarisa ili Aleksandra Džikića. I nešto Hrvata na izletu u Las Vegas.

Hrvatska je ostavila na startu svog NBA iskustva sasvim solidan dojam, posebno se on odnosi na prezentaciju nekih igrača, poput onog najmlađeg, Matea Drežnjaka, koji je u petak odigrao prvu utakmicu za reprezentaciju, a čini se da iz nje neće ispasti sljedećih 15 godina, o takvom je se tu potencijalu radi...

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX
Na fotografiji: Pavle Marčinkovic i Mateo Drežnjak

Hrvatska je imala mišiće Marjana Čakaruna, imala je pamet Željka Šakića, hrabrost klinaca i to je doista dobro izgledalo, posebice u drugoj četvrtini. Mučili su nas Ukrajinac Svi Mykhailiuk i momak koji je lani bio u G League, Khyri Thomas, no mirnoća na prijenosu bila je ključ za rezultatsku blizinu, kao i poeni Roka Badžima i Luke Babića.

Hrvatska je imala u 44:36 u 20. minuti, a na poluvrijeme (Ljetna liga se igra 40 minuta) je otišla s prednosti od 46:42. Vodili smo protiv NBA momčad nakon dvije četvrtine i to je bila sasvim dobra spoznaja.

I baš zbog tog dojma iz prvih 20 minuta ostaje žal što to u nastavku nije bila ista slika naše momčadi. Izgubili smo bitku u skoku, a kad smo skupljali u obrani, tu nas nemilosrdno punili Thomas, Mykhailiuk i Todd Whiters šutom za tri poena. Detroit je otišao i na blizu 20 poena viška, bilo je 84:66 u zadnjoj dionici.

Zanimljivo je da se preklanjski play Cedevite, Will Cherry nije upisao u strijelce za 13 minuta igre

Veljko Mršić, izbornik naše vrste ovako je ocijenio našu prvu utakmicu u Las Vegasu:

- Prvo smo poluvrijeme odigrali dosta dobro, a onda smo pali u onome u čemu smo i očekivali da ćemo imati najveći problem, a to je intenzitet igre, atleticizam s kojim smo se suočili, snaga i tu nismo više mogli držati priključak. Dosta su nas probijali, brzina njihovih kretnji micala nas je s naših pozicija. Protiv nas je igrala momčad koja je ima dosta iskustva za Ljetnu ligu, ali većina toga što smo odigrali bilo je solidno.

Neki i više od toga, poput najmlađeg Drežnjaka...

- Pokazao je zašto je ovdje, ima fizičku moć, brze noge, sada je sve na njemu, treba trenirati, potencijal je tu.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u nedjelju u 22 sata, protivnik će biti Brooklyn Netsi i Džanan Musa.

Linker
18. travanj 2024 07:12