Foto: Jure Miskovic / CROPIX
UTAKMICA BEZ PRAVA NA POGREŠKU

POVRATNIK U HRVATSKU REPREZENTACIJU DOSTA JE DVOJIO HOĆE LI SE ODAZVATI 'Malo sam prespavao, ali sada mi je drago što sam tako odlučio'

HRVOJE PERIĆ Dubrovčanin sa zadarskim 'pedigreom' nakon osam godina opet će igrati za reprezentaciju, iako je dosta dvojio hoće li se odazvati izborniku Skelinu
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 23. veljača 2018. 16:31

Svima je u Zadru u lijepom sjećanju ostao Hrvoje Perić, koji će se nakon gotovo punih osam godina vratiti u reprezentaciju Hrvatske, ali i na Višnjik. Kad mu je izbornik Ivica Skelin uputio poziv, Dubrovčanin nije “skočio na prvu loptu”.

- Iskreno, malo sam prespavao prije nego je u meni sazrela odluka da se vratim u reprezentaciju. Posebice stoga što u ranijim akcijama, pa ni u ovoj novoj eri nisam bio u fokusu naših izbornika. Zbrajao sam plusove i minuse te u konačnici prelomio da ću ipak ponovo odjenuti najdraži hrvatski dres. I sad kad su krenule pripreme za ove dvije utakmice, drago mi je što sam tako odlučio - mirno će Perić, koji ističe da su ga na sve nagnali i neki osobni motivi.

O čemu je riječ?

- Želim se uvjeriti da sam taj koji može pomoći kako bi se dobile ove dvije utakmice. Imam silnu želju za potvrđivanjem, napose jer se igra u meni jako dragom Zadru, poslije mojeg Dubrovnika, gradu u kojem bih rado živio. Eto, baš je Zadar prevagnuo u odluci koja me je ponovo dovela u reprezentaciju jer me uz grad košarke vežu predivne uspomene - iskreno će Hrvoje, koji uspješno igra u Veneciji.

Pratim samo Zadar

- Igramo u maloj dvorani, u kojoj navijači stvore ozračje kao nekad u Jazinama. I zato mi je poseban gušt istrčati na parket, krenu emocije, imam osjećaj kao da sam u dresu Zadra - sjetno će Perić, kojem nije nepoznato što se događa u njegovu bivšem klubu.

- Moram biti iskren i kazati da u hrvatskoj košarci jedino pratim Zadar, stvorena je odlična atmosfera, samo treba nastaviti u ovakvom ritmu pa ni rezultati neće izostati - zaključuje Perić, koji je na upit o još jednom bivšem klubu, Splitu, brzinom munje odgovorio.

- Ne bacam oko na Gripe. Nimalo.

Očekivanja uoči ogleda s Rumunjskom?

- Pred nama je teška i važna utakmica. Kada imate imperativ pobjede, teže je igrati. No, mislim da ekipa ima kvalitetu i nadam da ćemo dobro otvoriti “windowse”. Ako me se pita koja je utakmica važnija, onda mogu kazati da je uvijek najžešći protivnik onaj idući. U ovom slučaju to je Rumunjska, a nakon toga ćemo se okrenuti Nizozemskoj. Zadar je najkošarkaškiji grad u Hrvatskoj. Žao mi je što domaći nisu osvojili Kup jer sam uvjeren da bi bilo nešto više gledatelja, međutim, u svakom slučaju, očekujem dobru podršku s tribina Krešine dvorane - zaključio je Hrvoje Perić.

Linker
18. travanj 2024 13:27