Foto: Vlado Kos / CROPIX
REAKCIJA NAKON UTAKMICE

RAZOČARANI HRVATSKI IZBORNIK OTKRIO UZROK PORAZA OD LITVE KOJI NAS JE UDALJIO OD SVJETSKOG PRVENSTVA 'Neke stvari stalno nam se ponavljaju...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2018. 01:30

Nakon domaćeg poraza od Litve u Osijeku 83:84, koji je dodatno udaljio hrvatske košarkaše od plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kini, oglasio se izbornik Dražen Anzulović.

On, očekivano, nije bio zadovoljan viđenim na parketu u Osijeku. Hrvatska nakon sedam odigranih utakmica zauzima četvrto mjesto s omjerom 3-4, a prva tri vode u Kinu.

"Odigrali smo ispod očekivanja. Mislim da je Litva zasluženo dobila utakmicu, bili su bolji rekao bih 30 minuta. Mi smo pokušali promijeniti ritam u četvrtoj četvrtini zonskom obranom, što nam je i uspjelo, došli smo u priliku, ali ponavljaju nam se nekakve stvari. Izgubimo loptu pa zovemo timeout, pa izgubimo drugu loptu pa ne zagradimo. To su stvari koje se dešavaju kad ne otvoriš utakmicu onako kako trebaš otvoriti i to je nešto što se u sportu uvijek dešava. Moraš zaslužiti neke stvari da bi se na kraju prelomilo na tvoju stranu. Mi večeras nismo zaslužili i Litva je bila puno bolja", objasnio je Anzulović u razgovoru za HRT.

Pokušao je onda Anzulović objasniti loš ulazak u utakmicu.

"Prespori smo bili jednostavno i obrambeno i napadački. Nismo imali dovoljno agresivnosti da idemo na loptu, a njima se otvorio šut. Na poluvremenu sam rekao da imamo dobar rezultat u odnosu na onako kako smo igrali. Pokušavali smo se vratiti, a ostaje velika žal zbog sjajne atmosfere", dodao je hrvatski izbornik.

"Fizična pripremljenost nije nam optimalna i to znamo od početka. Igrači nisu sigurni mogu li izdržati cijelu utakmicu u ritmu koji zahtijeva vrhunska košarka. Ima puno stvari koje nisu dobre i svjesni smo toga. Pokušat ćemo odigrati puno bolje u Poljskoj. Mi smo sada u takvoj poziciji da nemamo pravo na nikakve kalkulacije. Sada je najbitnije da ne smijemo mentalno potonuti. Kada mi odigramo bolje naša kvaliteta će doći do izražaja", zaključio je Anzulović, čije izabranike u ponedjeljak očekuje okršaj protiv Poljske u Gdanjsku.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 04:08