2016 Rio Olympics - Basketball - Preliminary - Men's Preliminary Round Group B Croatia v Spain - Carioca Arena 1 - Rio de Janeiro, Brazil - 07/08/2016. Team Croatia celebrates their win over Spainy. REUTERS/Jim Young FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Jim Young

Hrvatski košarkaši slave pobjedu protiv Španjolske

PREMA OČEKIVANJIMA

SAD JE JASNO, IZ SPLITA SE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE! Split je domaćin kvalifikacijskog turnira, čak tri od četiri bit će u Europi

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 15.11.2019. u 12:40

 • Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je u petak oko podneva konačnu odluku o četiri domaćina kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

  To su: Beograd, Kaunas, Victoria u Kanadi i - Split!

  Dakle, tri od četiri turnira, s kojih će samo najbolja reprezentacija pod olimpijski stijeg igrat će se u Europi. Još važnije, Hrvatska dakle neće moći biti na istom turniru s nekima od najjačih reprezentacija iz konkurencije 24 kvalifikanta.

  Podsjetimo, kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine, a dosad se uz domaćine Japance na OI plasiralo sedam reprezentacija sa Svjetskog prvenstva. To su Španjolska, Francuska, SAD, Argentina, Australija, Nigerija i Iran.

  U kvalifikacijama dakle, sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Koreja, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venezuela.

  Ždrijeb skupina za kvalifikacijske turnire je 27. studenog, tada ćemo saznati kojih će pet reprezentacija gostovati u Spaladium Areni.

  Iz drugih medija