Hrvatski košarkaši slave pobjedu protiv Španjolske
 REUTERS/Jim Young
PREMA OČEKIVANJIMA

SAD JE JASNO, IZ SPLITA SE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE! Split je domaćin kvalifikacijskog turnira, čak tri od četiri bit će u Europi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. studeni 2019. 13:40

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je u petak oko podneva konačnu odluku o četiri domaćina kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

To su: Beograd, Kaunas, Victoria u Kanadi i - Split!

Dakle, tri od četiri turnira, s kojih će samo najbolja reprezentacija pod olimpijski stijeg igrat će se u Europi. Još važnije, Hrvatska dakle neće moći biti na istom turniru s nekima od najjačih reprezentacija iz konkurencije 24 kvalifikanta.

Podsjetimo, kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine, a dosad se uz domaćine Japance na OI plasiralo sedam reprezentacija sa Svjetskog prvenstva. To su Španjolska, Francuska, SAD, Argentina, Australija, Nigerija i Iran.

U kvalifikacijama dakle, sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Koreja, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venezuela.

Ždrijeb skupina za kvalifikacijske turnire je 27. studenog, tada ćemo saznati kojih će pet reprezentacija gostovati u Spaladium Areni.

Linker
19. travanj 2024 19:21