ISTANBUL, TURKEY - SEPTEMBER 10 : Players of Croatia talk to eachother during the FIBA Eurobasket 2017 Round 16 basketball match between Croatia and Russia at Sinan Erdem Dome in Istanbul, Turkey on September 10, 2017. Ahmet Dumanli / Anadolu Agency, Image: 348960947, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

KARTA ZA TOKIO

SPLIT DOMAĆIN VELIKOG TURNIRA? Hrvatski košarkaški savez poslao kandidaturu za domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 05.11.2019. u 13:11

 • Hrvatski košarkaški savez objavio je u utorak da je poslao kandidaturu za domaćinstvo za jedan od četiri kvalifikacijska turnira za odlazak na Olimpijske igre.

  HKS je kao grad za domaćinstvo predložio Split, a turnir bi se održao od 23. do 28. lipnja sljedeće godine. Domaćinstvo turnira podupire Vlada Republike Hrvatske.

  Domaćinstva turnira će FIBA dodijeliti 15. studenog.

  Hrvatska će nastupiti u kvalifikacijama unatoč tome što nije nastupila na Svjetskom prvenstvu prošlog ljeta, a to je pravo ostvarila zahvaljujući dobrom FIBA-inom renkingu gdje se Hrvatska nalazi na devetom mjestu.

  Ostali potencijalni organizatori su Kanada, Srbija, Poljska i Litva.

  Iz drugih medija