Foto: Vlado Kos / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA SP

SRUŠIO VELIKANA, A BIO JE TOTALNO UTUČEN Razočarani kapetan hrvatske reprezentacije otkrio gdje je sve pošlo po krivu u večeri kada je srušio rekord

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. rujan 2018. 09:55

Bojan Bogdanović želio je ovu pobjedu, Bojan Bogdanović je doživio noć u kojoj je postao prvi strijelac Hrvatske svih vremena, prestigao je Dina Rađu, ali nije dobio konačnu nagradu. Bila bi to pobjeda.

- Baš sam razočaran. Dopustili smo Litavcima da igraju baš na način na koji oni to žele. Razvlačili su nas na picku, pronalazili otvorene šutere. Pa su i pogađali floatere, u situacijama kad smo bili previše nisko, loše branili. Kasnije je bilo teško se vraćati, Možda smo odigrali deset, 12 minuta dobre košarke, a ostalo je bilo loše. S tako malo dobrih minuta je teško dobiti bilo koga, a ne reprezentaciju poput Litve.

Kako objasniti činjenicu da igramo kod kuće, a gost koji dolaze sa skorom 6-0 odigra agresivnije, s većom energijom od nas?

- To je jako loše. Prije svega smo počeli utakmicu bez potrebnog naboja, a publika je bila fantastična, doista nas je nosila. I mi smo tu trebali više dati agresije, posebno na tom presingu, napasti te njihove manje igrače. Odigrali su Litavci kako igraju, kako smo znali da će igrati i opet nismo mogli s njima.

Bojan Bogdanović, od petka najbolji strijelac Hrvatske.

- Ma ne znači mi to sada ništa, naravno da bih zamijenio ovu pobjedu za taj statistički podatak.

Kako se skupiti za ponedjeljak?

- Bit će teško, idemo u Poljsku, oni će imati puno dvoranu, imamo isti omjer, borimo se za isto. Bit će jako teško, ali treba gledati pozitivno. Treba se skupiti, to dobiti i ići utakmicu po utakmicu.

Bez NBA igrača?

- Sada smo igrali s NBA igračima, pa smo izgubili. Nema veze, treba igrati.

Kruno Simon ovako je sažeo poraz od Litve.

- Po meni smo izgubili utakmicu na početku, u prvom dijelu. Raširili su nas pickom, razbijali su nas sa svih strana, imali su puno otvorenih šutova i kad su se razigrali, to je bilo to. Mi smo na koncu pokušali stići, uspjeli se i vratiti u jednom času, no to je bilo više stihijski.

Kako objasniti dva time-outa u završnici, nakon kojih se ne postavi napad?

- Svaka utakmica nosi svoje, situacija je bila takva, postojao je jedan dogovor, otvorilo se nešto drugo. Na kraju nije prošlo. Tu nismo izgubili, bile su to dvije greške, ali po meni ta je utakmica izgubljena na početku, kad smo dozvolili da igraju na način koji Litva jako odgovora- Tu je bio kraj - zaključio je Kruno Simon.

Hrvoje Perić je ovako vidio

- Svi smo razočarani. U prvom smo dijelu imali veliki problem u obrani od picka, a u nastavku smo se zonom uspjeli približiti, ali nije bilo dovoljno.

I u slučaju pobjede u Poljskoj u ponedjeljak, Hrvoje Perić je jedan od onih koji bi trebali dobiti tri od četiri utakmice u studenom i veljači za plasman na SP...

- Jedino trebamo razmišljati o utakmici u ponedjeljak, koliko god to bilo teško i koliko god nam se sada činilo da izlaza nema. Moramo se skupiti, pokušati to dobiti, a onda ćemo razmišljati što i kako dalje.

Dugo ga nije bilo u reprezentaciji, ali po njegovoj ocjeni može li ovaj skup igrača skupiti u tri dana?

- Može se, dobro smo radili, ali poklopilo se kako se poklopilo. Tu kvaliteta postoji, ali mora nam se malo otvoriti - zaključio je Hrvoje Perić.

Inače, bilo je pravo umijeće dobiti bilo kakvu izjavu od naših reprezentativaca, jer oni nisu prolazili kroz zonu za davanje izjava.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 13:00