Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy
NE JAVLJA SE NI NOVOM IZBORNIKU

ŠTO SE TO DOGAĐA S DARIJOM ŠARIĆEM?! Istragu je proveo i njegov otac koji je presreo jednog od reprezentativaca, nije to bio nimalo ugodan razgovor!

Piše: Ivo MikuličinObjavljeno: 30. rujan 2017. 00:45

Od utorka je Dario Šarić ponovno na svojoj američkoj adresi u Philadelphiji. Poletio je preko bare u potpunoj medijskoj tišini, pozdravivši se prije puta samo sa svojim najbližima.

- Nije bio puno bolje volje nego prethodnih dana, kad je stigao na Jadriju da nas pozdravi prije leta za Ameriku. No valjda će ga i to proći - kazivala nam je majka Veselinka.

Obitelj, djevojka Karla i prijatelj Ivan bili su, očito, jedini lijek za primjetnu “dišperanost”, koja Darija nije napuštala od fatalne utakmice s Rusijom u Istanbulu.

Sestra Dana pravila mu je društvo kad je putovao u Solun na oproštaj Dušana Dude Ivkovića, gdje je imao bliski susret s Dinom Rađom, predsjednikom Stručnog savjeta HKS-a: - Razgovarali su gotovo dva sata, no nije mi htio ništa otkriti - kaže Dana.

Propuštena šansa

Kao da je Darijevim letom za Philadelphiju završen i rad brojnih i neslužbenih “istražnih povjerenstava” o tome što se događalo u hrvatskoj svlačionici prije nokaut-susreta sa Švedom i društvom.

Zadnji pokušaj “istrage” imao je otac Predrag, koji je na ulazu u zadarski Višnjik presreo reprezentativca Luku Žorića. Nije to bio ni ugodan, ali ni posebno neugodan razgovor naroda košarkaškog. Kao da se stariji Šiši malo umirio poslije kratke ćakule sa Žorom, no svejedno je ostao neutješan glede reprezentacije.

- Svi mi govore da zaboravim što je bilo, no mene muči pitanje kad će Dario i ostali više imati takvu šansu za uspjeh, koja nam se, realno, smiješila u Turskoj. Idu i njemu godine, navršio je 23 - govorio nam je Predrag tijekom međunarodnog turnira u Zadru.

A u taboru reprezentacije Hrvatske već polako okreću pogled prema predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Uz konstataciju da i “nema previše nepoznanica u sastavu za jesenske utakmice s Nizozemskom i Italijom” novi izbornik Ivica Skelin priznao nam je da je i njegov pokušaj da se čuje s Dariom Šarićem bio bezuspješan.

- Nazvao sam ga dva-tri puta na njegov hrvatski broj, ali bez rezultata. Kao čovjek potpuno razumijem Darija. Bio sam nekoliko puta u prilici da se uvjerim koliko je on zanimljiv ne samo medijima nego i običnim ljudima. Dok bismo šetali gradom, prilazila mu je gomila nepoznatih ljudi s molbom da im da autogram ili im kaže riječ-dvije. Svima je pristupao dobroćudno i sa smiješkom, kao sjajan mladi čovjek i primjeran sportaš. Vrijeme je da ga barem malo pustimo na miru. Bit će on, vjerujte mi, vrlo brzo onaj stari - uvjeren je Skelin.

Treba gledati naprijed

Jedina utjeha bila nam je izjava koju nam je Dario Šarić dao još prije puta za Rumunjsku i Tursku.

- U SAD-u se uvijek gleda unaprijed, što će biti za 10-20 utakmica. Takav je način rada i u Philadelphiji. Od prvog mi dana treneri govore da ne valja previše razmišljati o onome što je bilo. U NBA-u je takav tempo da u tri ili četiri dana znate odigrati dvije-tri utakmice. Ako u mislima ostaneš na onoj koju si izgubio ili loše odigrao, gotov si! Nije mi bilo lako to prihvatiti jer sam tip koji voli slaviti pobjede i kojem teško padaju porazi. No, sve sam sigurniji da bi tako trebalo razmišljati i o životu, ne vraćati se previše u prošlost - zborio je Dario Šarić.

Valjda će vrlo skoro 'američki poučak' primijeniti i na hrvatsku košarkašku geometriju...

Linker
16. travanj 2024 11:18