Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
DAN UOČI POČETKA KVALIFIKACIJA

TEŽAK UDARAC ZA HRVATSKU, JEDAN OD NAJVAŽNIJIH REPREZENTATIVACA NE MOŽE IGRATI Izbornik objasnio situaciju: 'Klub ga ne pušta i mi tu ne možemo ništa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2020. 12:25

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak protiv Švedske (18 sati u Draženovu domu) igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Eurobasket 2021.

Važan okršaj najavili su na današnjoj konferenciji za novinare izbornik reprezentacije Veljko Mršić, kapetan Roko Leni Ukić, i Marin Marić.

"Dečki su došli jako motivirani, željni dokazivanja, napravli smo nekoliko jako dobrih treninga i nestrpljivo čekamo prvu utakmicu. Očekujemo da izađemo pred punu dvoranu, da damo sve od sebe, igramo zajedno i uživamo na parketu, a nadam se da će to biti dovoljno za ono što očekujemo - pobjedu", rekao je u uvodu izbornik i osvrnuo se na zdravstveno stanje igrača.

Jedan od povratnika u reprezentaciju, Kruno Simon, ipak neće igrati protiv Švedske.

"Zadnja infomacija je da 99 posto neće igrati. Preksinoć je propustio je zadnja dva treninga, a klub je stava da ga ne pušta. Sada su pravila takva da klubovi koji igraju Euroligu imaju tu pravo i mi tu ne možemo ništa. Imao je veliku želju, prije pet dana je rekao da sigurno dolazi, ali onda su se pojavili problemi s laktom", objasnio je Mršić.

Puno bolja situacija je s Filipom Krušlinom, koji je u finalu slovenskog kupa u sastavu Cedevite Olimpije istegnuo ligamenta koljena, ali vjerojatno će igrati obje utakmice.

"Krušlin opet trenira, imat ćemo uoči utakmice lagano rastrčavanje pa ćemo vidjeti. Imam još jednu sitnu dileme, to ćemo zaključiti nakon večerašanjeg treringa, i onda ćemo znati koja će to biti momčad".

Kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić se slaže s izbornikom da su svi motivirani za prvu kvalifikacijsku utakmicu.

"Mislim da mi prvi, igrači i stožer, trebamo stvoriti neku pozitivu jer je bilo dosta loših stvari u prošlom ciklusu koje su djelovale negativno na izvedbu, to nam se ne smije ponoviti", kazao je Ukić.

"Svi momci koji su ovdje su kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni, koncentrirani i imaju određeno iskustvo i kvalitetu iza sebe i sada je potrebno da to stavimo na parket, da napravimo tu sinergiju za ovu prvu utakmicu na domaćem terenu i uz sav respekt prema protivniku ne trebamo se opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima", dodao je.

Linker
19. travanj 2024 21:11