Zagreb, 190818.
Hotel Panorama.
Povratak mladih kosarkasa U-16 s EP gdje su osvojili zlatnu medalju.
Na fotografiji: Stojko Vrankovic.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

TVRTKO PULJIĆ IZ LAS VEGASA

VELIKI POTRES U LAS VEGASU ZATEKAO I HRVATSKU KOŠARKAŠKU REPREZENTACIJU KOJA SE NALAZILA U NEBODERU 'Nije bilo niti malo ugodno...užasan osjećaj'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 06.07.2019. u 13:48

 • Hrvati su bili u hotelu u neboderu, neki i na 31. katu za vrijeme potresa koji je pogodio Las Vegas.

  Po lokalnom vremenu bilo je 20 sati i 19 minuta kad se Las Vegas zaljuljao. Bila je subota, vikend koji se spaja na Dan neovisnosti i Las Vegas je krcat gostima, neki piju od jutra, pa možda i nisu primijetili. Međutim, nije to bilo zezancija, potres magnitude 7,1 udario je Ridgecrest u Kaliforniji, a to je mjesto udaljeno 230 kilometra od Las Vegasa.

  U to vrijeme je naša reprezentacija bila u hotelu Palms, smještena po sobama u ogromnom neboderu. Kako je treslo već u četvrtak ujutro, ali nešto manje, taj je potres bio magnitude 6,4, tako su svi manje, više znali o čemu je riječ.

  Koristiti dizalo, naravno, nije preporučljivo, pa su učas stepenice Palmsa bile pune. Najviše je bio smješten dr. Miran Martinac, koji je bio u tome trenutku na 31. katu, a svi reprezentativci su bili  oko 20. kata.

  - Ja sam ležao u krevetu, gledao televiziju i treslo je dobrih pet, šest sekundi. Nije bilo niti malo ugodno. Tresle su se zavjese u sobi, svjetiljka, užasan osjećaj - kazao je Stojko Vranković, predsjednik HKS-a, koji je u tom trenutku bio na 23. katu u hotelu Palms.
  Čim je prestalo tresti, Las Vegas se vratio u rutinu. Recimo, u hotelu Palms je bilo puno kao šipak i u kockarnicama i u klubovima. Potresa se vrlo brzo malo tko sjećao...

  Iz drugih medija