CROPIX
DALI SU KOLIKO SU MOGLI

'VIŠE OD OVOGA NISMO MOGLI' EVO KAKO SU HRVATSKI REPREZENTATIVCI OBJASNILI PORAZ I OPROŠTAJ OD SP-A 'Zasluženo su nas pobijedili. I to je to'

Poljska košarkaška reprezentacija svladala je Hrvatsku sa 77:69 (8:16, 24:20, 29:23, 16:10) i potvrdila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini i prije posljednjeg kvalifikacijskog kola u skupini J, dok su naši košarkaši porazom izgubili i teoretske izglede za plasman na SP.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. veljača 2019. 09:02

Treba li uprijeti prste u igrači koji su poraženi od Poljske? Naravno, ne treba. Oni su dali koliko su mogli i to će sugerirati njihove izjave.

- Pružili smo onoliko koliko smo mogli. Puno smo promašili zicera, ne znam možda čak i deset, neke lagane situacije nismo uspjeli zabiti, a oni su zabili kad su trebali i jednostavno su nas zasluženo dobili. To je to - kazao je Miro Bilan nakon utakmice.

Filip Krušlin, naš najbolji strijelac i ovdje prvo ime, ovako je sve vidio.

- Borili smo se, čak smo i u većini utakmice dobro parirali našem protivniku, mislim da je svatko od nas tu dao svoj maksimum. Imali smo puno mladih igrača u ovoj utakmici, Poljaci su tu iskusniji, šteta...

Hrvoje Perić je imao kapetansku traku i s njom je upisao poraz.

- Promašili smo neke zicere u prvom dijelu, a mislim da je ključ ovoga poraza u tome da se nismo odvojili kad smo se trebali odvojiti.

Lukasz Koszarek je s Polajcima stigao do SP-a.

- Iznimno smo sretni, početak utakmice je bio gadan za nas zbog pritiska. Trener nas je bodrio, Lampe je odigrao sjajnu obranu, a u drugom i svi ostali. Ovo je ogroman usojeh za nas, ovo je naš san, puno smo toga prošli, puno loših stvari, ali kao momčad nismo gubili nadu.

Linker
25. travanj 2024 03:07