Facebook

'BOLJI SAM IGRAČ...'

ZAVRŠENA JE DVOTJEDNA POTRAGA Evo kako Dario Šarić objašnjava debakl Hrvatske i kritike na svoj račun: Svi imaju nešto za reći o meni...

AUTOR:
  • Toma Dragičević

 • OBJAVLJENO:
 • 24.09.2017. u 13:17

 • DARIO ŠARIĆ Osim s Dinom Rađom, Šibenčanin je u Ateni razgovarao i s grčkim novinarom Eurohoopsa

  Završena je dvotjedna potraga. Dario Šarić pronađen je u Ateni na oproštaju Dude Ivkovića, gdje se, između ostalih, susreo i s Dinom Rađom, predsjednikom Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza. Detalje tog razgovora od Rađe nismo saznali, a dok Šarić i dalje šuti za hrvatske medije, oglasio se u grčkima. Točnije Eurohoopsu, portalu specijaliziranom za europsku košarku...

   

  Izgubili od boljih

  - Teško mi je govoriti o Eurobasketu, ali tamo smo izgubili od bolje momčadi - rekao je Dario.

  - Nismo pokazali pravi karakter, ponekad je toliko jednostavno. Očito je da po završetku svi imaju nešto za reći o meni, neki su komentari pozitivni, a neki negativni. Za sada to ostavljam po strani, a što se tiče mene, bolji sam igrač od onoga što sam pokazao u utakmici s Rusijom.

   

  Bilo je to sve što je grčkog novinara zanimalo o reprezentaciji Hrvatske, a u ostatku razgovora se mladi Šibenčanin osvrnuo na oproštaj Dude Ivkovića, svog trenera u Efesu.

  - Meni Ivković znači puno jer mi je puno pomogao u karijeri. Upoznao me s pravom košarkom, muškom košarkom, pokazao mi što je Euroliga. Na određeni način je on moj košarkaški otac. Mogu to reći. Prošle sezone u NBA ligi koristio sam neke stvari koje me on naučio. Zapamtio sam kako me poticao i na treninzima, i na utakmicama. Njegov utjecaj vidio se na mojim igrama za Sixerse.

  Raduje se Šarić novoj NBA sezoni...

  - Kad vjerujete jedni u druge, kad imate taj poseban osjećaj u međusobnim odnosima, tada je lakše ostvariti velike stvari i dati svoj doprinos momčadi. To je ono što vidim u Philadelphiji. Imamo dobru kemiju, slažemo se izvan terena, često se šalimo. U NBA ligi se suigrači ne druže previše izvan dvorane, češći je to slučaj u Europi, ali mi u Sixersima smo dobri prijatelji. To je dobra stvar, prvi korak prema nečem velikom. Sve je do ljudi, vjere jednih u druge.

   

  Važna je kemija

  Što po njemu Philadelphia može napraviti?

  - Ne želim govoriti o nekom nevjerojatnom ostvarenju. Mi na papiru imamo momčad za doigravanje, ali tu treba uračunati puno faktora. Prije svega moramo biti zdravi, a potom se moraju posložiti stvari na terenu. Možeš imati 12 dobrih igrača, ali to ne znači ništa ako u igri ne radite zajedno. Važno je naći pravu kemiju, pobrinuti se da su svi igrači sretni. Trener Brett Brown to je u stanju napraviti i ja se nadam da ćemo imati sjajnu sezonu - zaključio je Dario Šarić.