Arhiva
 EB via Getty Images
RASPLET PRVENSTAVA

KRUNO SIMON SLAVI, ANTE TOMIĆ TUGUJE Efes srušio Fenerbahče i postao prvak Turske, Real Madrid osvojio naslov u Španjolskoj

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. lipanj 2019. 01:22

Efes je svladao Fenerbahče u majstorici turskog doigravanja sa 89:74 i tako osvojio naslov prvaka. Briljirao je u toj sedmoj utakmici Shane Larkin koji je ubacio 38 poena, skupio je tri skoka i podijelio je četiri asista. Kruno Simon je u posljednjoj utakmici jedne od najboljih sezona Efesa u povijesti ubacio devet poena, skupio je sedam skokova i podijelio je asist.

Efes je ove sezone osvojio turski Superkup, plasirao na Final Four, štoviše igrao je i veliko finale u kojemu je poražen od CSKA, izgubio je od Fenerbahčea finale turskog Kupa i sada se okrunio naslovom prvaka. Većina ove momčadi Ergina Atamana, uključujući i Krunu Simona, ostaje u Efesu i sljedeće sezone. S njima, naravno, i pomoćni trener, još jedan Hrvat u ovoj momčadi, Tomislav Mijatović.

Real Madrid je u četvrtoj utakmici finala španjolskog doigravanja stigao do treće pobjede u seriji, slavio je u petak u Barceloni sa 74:68, pa se tako dokopao naslova prvaka. Moglo je sve biti gotovo u tri utakmice da je u srijedu Trey Thompkins realizirao skok u napadu sa sirenom za pobjedu, ovako je Barcelona dobila neku nadu, ali nje, zapravo, realno nije bilo.

Facundo Campazzo je predvodio momčad iz Madrida sa 15 poena, devet skokova i šest asista. Kod Barcelone je Ante Tomić ubacio četiri poena, uz šest skokova i asist. Inače, ova je utakmica imala i predigru, jer su se tijekom petka pojavile informacije da Svetislav Pešić odlazi s klupe Barcelone, a novi trener katalonskog diva po toj priči trebao bi postati Pedro Martinez.

Linker
20. travanj 2024 14:11