Ken Blaze/USA TODAY Sports / USA Today Sports
PRVA POBJEDA U FINALNOJ SERIJI

LeBron James predvodio Cavalierse - Cleveland se vraća u igru u finalnoj seriji

Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2016. 20:25

Košarkaši Clevelanda pred svojim su navijačima svladali Golden State sa 120-90 u trećoj utakmici NBA finala odigranoj u noći sa srijede na četvrtak te su smanjili zaostatak za aktualnim prvacima na 1-2 u seriji na četiri pobjede.

Do uvjerljive pobjede, kojom je Cleveland prekinuo niz od sedam uzastopnih poraza u dvobojima s Golden Stateom, Cavalierse su predvodili LeBron James s 32 koša, 11 skokova i šest asistencija te raspucani Kyrie Iriving s 30 poena i osam asistencija. Značajnu su ulogu imali J. R. Smith sa 20 koševa i Tristan Thompson sa 14 poena i 13 skokova, čime je u potpunosti nadoknadio izostanak Kevina Lovea.

Za razliku od raspoloženih Cavaliersa koji su već u prvoj četvrtini imali prednost od 20 koševa, aktualni NBA prvaci su bili neprepoznatljivi. Stephen Curry je s 19 koševa bio najbolji strijelac, ali je u prvom poluvremenu ubacio samo dva poena. Harrison Barnes je postigao 18 koševa, Andre Iguodala 11, a Klay Thompson 10.

Četvrta utakmica finala bit će ponovno odigrana u Quicken Loans Areni u Clevelandu, u noći s petka na subotu (3 sata ujutro) po hrvatskom vremenu.

NBA finale - treća utakmica

Cleveland - Golden State 120-90

(Golden State vodi u seriji s 2-1)

Linker
20. travanj 2024 12:47