Biserka Petrovic
Darko Tomas / Hanza Media / Hanza Media

MNOGI SU JE KRIVILI ZA NESREĆU

MAJKA BISERKA O DRAŽENOVOJ DJEVOJCI KLARI - 'ONA JE MONSTRUM' O kobnom danu nikada nije progovorila u medijima niti nakon 24 godine

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 16.06.2017. u 16:39

 • Prije nekoliko dana na You Tubeu je objavljen dirljiv dokumentarac o susretu Biserke Petrović, majke Dražena Petrovića, s turskom košarkašicom Hilal Edebal, koja je posljednja vidjela njezinog sina.

  Film o zauvijek neprežaljenom sportašu, koji je tragično stradao u Njemačkoj u automobilskoj nesreći, a za upravljačem je bila njegova tadašnja djevojka, njemačka manekenka Klara Szalantzy, donoio je priču o velikoj želji Draženove majke Biserke Petrović da se sretne s trećom putnicom u vozilu, Hilal Edebal, da sazna, ako je moguće, posljednje riječi svoga sina.

  U prilogu koji traje nešto manje od 12 minuta urednica i voditeljica mini dokumentarca Semra Hunter najprije je u Zagrebu razgovarala s Biserkom Petrović, te potom u Istanbulu s Hilal Edebal koja je, među ostalim, ispričala i kako je "Klara jako voljela Dražena, te se željela udati za njega".

  "Sigurno ga nije željela ubiti, kako neki govore…" - ustvrdila je Hilal.

   

  Klara Szalantzy kasnije se udala za njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa i nikad o strašnom događaju od 7. lipnja 1993. godine nije željela razgovarati za medije.

  - Ona je monstrum. Nije čak u kontaktu ni sa Hilal. Klara nije posetila Hilal dok je ležala u bolnici, iako su dugogodišnje prijateljice. Igrale su zajedno košarku od malih nogu. Hilal je studirala u Americi, a kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurtu - rekla je Draženova majka.