CROPIX
POČELE PRIPREME ZADRA

NA PRVOM OKUPLJANJU TRENER NAZOR JE NA DISPOZICIJI IMAO DESET IGRAČA Josip Popić pojačao centarsku liniju, čeka se dolazak playa

Karlo Uljarević i Jan Palokaj zbog reprezentativnih obaveza pripremama će se priključiti naknadno, kao i James Farr (208 cm - 112 kg), čiji se dolazak očekuje oko 25. kolovoza.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 12:18

Samo se u najboljim snovima moglo očekivati da će košarkaši Zadra na početku priprema za novu sezonu biti u punom sastavu. Na prvom okupljanju bilo je deset igrača, međutim mahom mladih, te nekolicina igrača od lani. Njima su se u ponedjeljak navečer, kad je malo popustila vrućina, na Višnjiku prigodnim riječima kratko obratili sportski direktor Branimir Longin i direktor Željko Žilavec.

Ante Nazor nije se dao previše u govorništvo, jer mu je kao treneru primarno od prve krenuti na posao....

Farr za dva tjedna

- Uvodni dio priprema obuhvaća uobičajeni program za taj interval, a ogledne će utakmice doći poslije - rekao je Nazor.

U “skupinu deset” spadaju Ive Ivanov, Domagoj Vuković, Ivan Siriščević i Jure Planinić, igrači pod ugovorom, te skupina mladih koju čine Roko Erslan, Edis Korman, Mario Fantina i Dominik Zelanto. Priključen je i Filip Vujičić, 19-godišnjak iz Dubrovnika, kao i njegov brat Jakov Vujičić, koji će se najizglednije pridružiti juniorskoj selekciji KK Zadar. Kako se ozbiljno računa na mlađe košarkaške uzdanice, u klubu ukazuju na dolazak Josipa Popića, centra koji je svojedobno iz Cibone prešao u Cedevitu te se priključio Zadranima i također počeo s intenzivnim treninzima uoči nove sezone

Karlo Uljarević i Jan Palokaj zbog reprezentativnih obaveza pripremama će se priključiti naknadno, kao i James Farr (208 cm - 112 kg), čiji se dolazak očekuje oko 25. kolovoza, kada će se i priključiti svojoj novoj momčadi. Farr je potpisao jednogodišnji ugovor, ovaj 26-godišnji centar svoju ozbiljniju košarkašku ulogu počeo je igrajući za Xavier Musketeerse na sveučilištu u Ohiu (2012. - 2016.), čije je boje nosio u sklopu NCAA lige.

Nakon sveučilišne košarke profesionalni put počeo je u Europi, točnije u mađarskom Alba Fehervaru, s kojima se, već u prvoj sezoni 2016./17., okitio titulom mađarskog prvaka i okušao u FIBA Eurokupu. Dobro izdanje američkog košarkaša nije prošlo nezamijećeno, pa je već sljedeće sezone potpisao upravo za francuski Elan Chalon koji je, zanimljivo, spomenute sezone 16./17. za loptu ostao bez titule pobjednika Eurokupa protiv također francuske momčadi Nanterre 92.

U Elan Chalonu zadržao se samo jednu sezonu (2017./18.), gdje je većinom ulazio s klupe te je po završetku sezone svoju karijeru nastavio u Njemačkoj, točnije u BC Mitteldeutscheru, u sklopu košarkaške Bundeslige. Nakon toga kratko je bio član i filipinske momčadi Magnolia Hotshots, odakle se, nakon 9 nastupa i double-double učinka od 22 poena, 18 skokova i 2 ukradene lopte po utakmici, priključio upravo zadarskoj momčadi.

Traži se novi play

Što se pak tiče nesuđenog pojačanja Tonyja Wrotena, klub se odlučio svoja prava vezano uz potpis s njim zatražiti pred FIBA-om, jer drže kako su napravili baš sve u zaštitu klupskih interesa i da je do “šumova” došlo potenciranjem samog Wrotena, kojeg je pak poljski Anwil predstavio kao svojeg igrača. Zadar se u međuvremenu okrenuo novoj potrazi za igračem na poziciji razigravača.

Linker
24. travanj 2024 13:59