Jure Mišković / CROPIX
U FINALU PAO ZADAR

NA TURNIRU U VELIKOJ GORICI NASLOV DOMAĆINU I SLAVLJENIKU Ivan Papac prikucao za trofej, Lovro Mazalin MVP

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. rujan 2019. 13:22

Gorica je pobjednik turnira u Velikoj Gorici koji se igrao u povodu pola stoljeća kluba. Do naslova je Gorica stigla u pravoj drami finalne utakmice sa Zadrom. Imali su košarkaši Josipa Sesara i deset poena viška, no Zadar je s 12 vezanih poena Martina Junakovića uhvatio svoju šansu. Na minutu i pol do kraja Josip Sesar, domaći trener, isključen je zbog prigovora sucu Bojanu Kruljcu, a na pet sekundi do sirene Junaković je kod 84:85 pogodio samo jedno slobodno bacanje. Gorica nije imala minutu odmora, ali je Ante Mašić probio obranu Zadra, no promašio je, ali je na obruču bio Ivan Papac i prikucao je za pobjedu. Zadarska klupa je protestirala, tvrdila da je koš postignut izvan vremena, ali priznat je konačni rezultat od 87:85.

Cibona treća

Sve u svemu, Gorica dva tjedna uoči početka sezone izgleda kud i kamo bolje od Cibone i Zadra, a za razliku od te dvije momčadi, Gorici nedostaju još dva igrača. Trebao bi potpisati Mislav Brzoja, a i jedan centar, navodno crnogorski.

MVP turnira je Lovro Mazalin, a nekada najbolji mladi igrač Hrvatske u odličnoj je formi, u finalu je Zadru stavio 18, skupio deset skokova i podijelio pet asista.

Za Goricu su poene postigli: Majcunić 12, Petrović 3, Mašić 11, Vraneš 9, Papac 12, Babić 8, Vučić 7, Mazalin 18 i Kapusta 7. Zadar je ovako rasporedio poene u finalu: Uljarević 3, Allen 11, Marić 11, Ivanov 18, Siriščević 3, Vuković 4, Junaković 15, Farr 6, Fundić 10 i Gilbert 4.

U utakmici za treće mjesto Cibona je svladala ruski Temp Sumz sa 83:77, a za Vukove su poene postigli Bilinovac 13, Sabeckis 8, Vucić 4, Novačić 11, Prkačin 9, Rozić 5, Gibson 16, Rhett 7, i Ramljak 10. Za Cibonu nisu igrali Filip Bundović (ozljeda) i Krešo Ljubičić (viroza).

Linker
26. travanj 2024 12:06