Nikša Stipaničev / CROPIX
SLAŽU SE KOCKICE

NA VIŠNJIK STIGLI SIRIŠČEVIĆ I PALOKAJ, TRENER NAZOR ZADOVOLJAN POJAČANJIMA 'Pod svaku cijenu trebamo izbjegavati stres kakav smo doživjeli lani'

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 12:55

Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača, stara je izreka kroz koju možemo sagledati promjene koje su se dogodile u Košarkašm klubu Zadar na planu slaganja momčadi koja je bitno izmijenjena u odnosu na lani.

Svoju novosezonsku priču košarkaši Zadra započeli su prije dva tjedna i kako ističe trener Ante Nazor, sve teče prema zacrtanom planu, u okviru čega su i dovedena nova lica na Višnjik.

Ova sredina ne trpi alibije

- Zadovoljan sam. Naravno, u okviru mogućeg jer ne smijemo zaboraviti da imamo određene limite što se tiče financija. Bilo je i nekih igrača koji su bili naša želja, ali Zadar, očito, nije bio njihova. Odredili smo da nećemo nikoga moliti i da u sezonu idemo s igračima koji žele doći ovamo i prihvatiti ovu sredinu, filozofiju, način igranja i težak rad. To je jedina formula za ono što očekujemo u nadolazećoj sezoni - kvalitetnu igru te izbjegavanje stresa - poručio je Nazor, koji ima lijepe riječi za dvojicu u povelikom nizu novih u zadarskom dresu, iskusnog Ivana Siriščevića i mladog Jana Palokaja, igrače koji predstavljaju ono čemu je težio spoj mladosti i iskustva.

Što se pak strategije tiče, Nazor naglašava:

- Radimo na tome. Uz to, moramo brzo reagirati i biti kompletni kad nam se priključe igrači koji dolaze iz SAD-a. Imamo i opciju za još jednog visokog igrača, a bilo je i nekih kombinacija za još jednog niskog. Vidjet ćemo hoćemo li se odlučiti za dovođenje dvojice igrača ili jednog kvalitetnijeg - pojasnio je Nazor i nastavio o stilu kojem će težiti.

- Ideali na kojima ćemo inzistirati su agresivna igra u obrani, posebno na domaćem terenu, igranje s viškom borbenosti i energije kako bismo pokrili svoje nedostatke te trčanje u oba smjera. Imamo jednu od najmlađih momčadi u posljednjih nekoliko godina te se nadam da će takav stil igre afirmirati pokojeg igrača. Ciljevi su uvijek jasni - proći ABA ligu bez stresa kakav smo doživjeli lani i kakve smo znali doživljavati nekih prijašnjih godina te postići stabilnost. Što se tiče hrvatskog prvenstva i kupa, ciljevi su uvijek najviši. Drugačije razmišljanje bilo bi pogubno za Zadar. Ova sredina ne trpi alibije - iskreno će Nazor.

Ivan Siriščević, iza kojeg su brojni klubovi u karijeri, svoj dolazak u Zadar povezao je uz odlično poznanstvo s Nazorom, kao i njegovim radom.

- Znam da puno traži od igrača, ali u konačnici se to uvijek isplati. Za moj dolazak, osim davnašnje želje da igram u Zadru, utjecali su i obiteljski razlozi i blizina doma, ali sigurno nisam došao samo odraditi sezonu. Svi koji me poznaju znaju da ću dati sve od sebe i mislim da će u konačnici biti dobro - rekao je Siriščević.

Stepenica više u karijeri

Svoje pravo vatreno krštenje daroviti Jan Palokaj, kojeg je prije “pikirao” Nazor, ističe zadarsku košarkašku pozornicu kao mjesto gdje se možeš dokazati.

- Ne mogu reći ništa drugo osim da sam jako sretan što sam došao ovdje igrati i predstavljati Zadar. Svima je poznato da je Zadar grad košarke i to je zasigurno utjecalo na moju odluku, naravno, uz sve ostale izazove koje Zadar kao klub stavlja pred mene. Nadam se da je ovo stepenica više za moju karijeru. Ovamo sam došao s ambicijom da ostvarim što je moguće više pobjeda te da gradimo pobjednički mentalitet. To mora biti misao vodilja Zadra.

Linker
19. travanj 2024 19:10