Dragan Bender
 Christian Petersen/Getty Images / Christian Petersen Getty Images
NOVA PRILIKA

NAJVIŠE DRAFTIRANI HRVAT U NBA LIGI NA KORAK DO POTPISA S DOPRVACIMA Nakon tri sezone u Phoenixu i pola godine u Milwaukeeju vrijeme je za novi izazov

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 21. veljača 2020. 00:10

Nakon što mu je Milwaukee otkupio ostatak ugovora i učinio ga slobodnim igračem, najviše draftirani (4. pick) Hrvat u NBA ligu - Dragan Bender (22) pred potpisom je desetodnevnog ugovora s Warriorsima.

Prema onome što je objavio ESPN, odnosno njihov Adrian Wojnarowski, Bender bi ugovor trebao potpisati u nedjelju kad Golden State protiv New Orleansa igra prvu od šest utakmica u 10 dana. Upravo u tom razdoblju će momak iz Čapljine dobiti priliku izboriti ugovor do kraja sezone jer Warriorsi s najgorim omjerom u ligi (12-43) ovu sezonu koriste kao "audiciju" za ono što će se dogoditi kad se sljedeće jeseni na parketu ponovo spoje Steph Curry i Klay Thompson.

Dragan Bender će nakon tri sezone u Phoenixu i pola godine u Milwaukeeju (ukupno 178 utakmica) tako zaigrati za svoj treći NBA klub, a u karijeri ima prosjeke od 5,2 poena i 3,7 skoka za 20 minuta po utakmici. Ove je sezone u sedam utakmica za Buckse prosječno igrao 13 minuta te iskombinirao 26 poena, 20 skokova, devet asistencija i pet blokada.

Linker
21. travanj 2024 15:24