Nikša Stipaničev / CROPIX
ABA LIGA

NAZOR RADIO NELOGIČNE POTEZE PA ZARADIO UVREDE PUBLIKE U VIŠNJIKU Nema tko se nije prevario u nadanjima da se konačno i ta Krka može zaustaviti

U utakmici 2. kola ABA lige Zadar je nadigrala slovenska momčad.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 15. listopad 2019. 11:48

"Nazore odlazi, Nazore odlazi"! Grmjelo je na Višnjiku, jer se Zadar "napio" Krke i na samom otvaranju ABA lige sebi stavio "omču oko vrata", ili teniskim riječnikom izgubili su prvu meč loptu. Jer, Krka nije NBA momčad, od koje se, na veliku žalost zadarskih navijača krenulo strahovati još u najavi utakmice ponajviše poradi zakona velikih brojki, naime, Zadranima je ovo sedmi poraz iz osam dvoboja u zadnje vrijeme.

Ali, sve skupa nikako nije razlog porazu, nego su svemu kumovale odluke trenera Ante Nazora, koji je u dva navrata napravio pogreške, odnosnio donio više nego čudne odluke. Najprije je nakon tri ubačene trice iz igre izvukao Dominika Gilberta, onda je u ključnim trenucima na klupu poslao Stefana Fundića, čovjeka koji je u prvom dijelu utamice imao šut deset od deset za dva poena. I onda opet o Nazoru koji je morao odslušati uho prilično neugodne povike, koje iz pristojnosti prema njemu kao čovjeku i vama kao čitateljima ću izostaviti iz teksta.

-Jasno je da će lavina krenuti prema meni, ali ja ne odlazim – poručio je Nazor i na sve načine nastojao braniti poteze koje je vukao u vrijeme dok je Zadar bio i u ovoj tvrdoj utakmici nekoliko puta bio na plus osam.

- Uzet ću odgovornost na sebe i hladne glave pogledati utakmicu u kojoj praktički nismo imali tri nositelja igre. Bryon Allen zbog svega što nije napravio nije za objesiti čovjeka. Nije bilo Jamesa Farra koji je rano skupio osobne, da ne govorim kako nemamo Ivu Ivanova. Fundića sam htio sačuvati zbog osobnih, ali on je igrao na kraju utakmice. I stvarno ne bježim od odgovornosti – kazao je između ostalog Nazor.

Ukratko o zbivanjima kroz utakmicu... Krka je rano potekla niz zadarsku dvoranu, onda se Zadar vratio zahvaljući Stefanu Fundiću ili kako mu navijači tepaju " Stipe, Stipe", koji nije mogao promašiti. Pomogao mu je i Siriščević s dvije trice, kasnije Gilbert s tri, pa se činilo da se unatoč strepnji može do bodova.

Na koncu se to pokazalo čistim snovima, nema tko se nije prevario u nadanjima da se konačno i ta Krka može zaustaviti. Očito je preduboka, a publika je častila i klupsko vodstvo, istina njima se od samog početka vikalo: "Uprava, odlazi!" Hoće li biti nekakvih njihovih poteza? Teško!

Zadar – Krka 77:85 ( 22:19 , 19:17, 18:19, 18:30).
ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Gledatelja: 1006.
Suci: Boltauzer ( Slovenija), Porobić ( Bosna i Hercegovina), Terlević ( Hrvatska).
ZADAR: Uljarević, Allen (6), Marić (8), Siriščević (17), Palokaj, Vujičić, Vuković, Junaković (13), Farr, Fundić (24), Planinić, Gilbert (9).
KRKA:, Cosey (14), Marinelli (3), Škedelj (3), Đapa (9), Fifolt (3), Balažić (14), Jošilo (11), Rakićević (2), Lapornik (10), Ramljak (13), Laawal (3), Osolnik.

Linker
25. travanj 2024 00:02