USA TODAY Sports
KAKVA IGRAČINA

APSOLUTNI JUNAK I ZVIJEZDA RAPTORSA KOJA JE ISPISALA POVIJEST! OVO NI JORDAN, LEBRON I JABBAR NISU USPJELI 'Ovo je razlog zbog kojeg igram košarku!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2019. 09:54

Toronto Raptors su ušli u povijest NBA lige kao prva neamerička momčad koja je osvojila naslov najbolje košarkaške momčadi svijeta, a Kawhi Leonard je ispisao svoj put u povijest kao prvi igrač koji je bio MVP Finala s dvije momčadi iz dvije različite konferencije.

Leonard je bio najbolji igrač ovogodišnje serije, a to je napravio i 2014. kada je sa San Antonio Spursima osvojio svoj prvi naslov prvaka. Nitko u povijesti nije uspio biti najbolji igrač finala s momčadi iz različitih konferencija, a prije Leonarda jedina dva igrača koja su osvojila naslov MVP-a finala s dvije različite momčadi bili su Kareem Abdul-Jabbar (Bucks i Lakers) te LeBron James (Cavaliers i Heat).

„Ovo je razlog zbog kojeg igram košarku. Radio sam naporno i cijelo vrijeme imao cilj da osvojimo naslov. Došao sam u novu momčad, potpuno novo okruženja, ali moje razmišljanje je bilo isto kao i u Spursima – osvojiti naslov. Ovo je razlog zbog kojeg sam teško trenirao prošlog ljeta i tijekom sezone i sretan sam što se to isplatilo”, rekao je Leonard nakon utakmice.

On nije bio najbolji igrač svoje momčadi u noćašnjoj pobjedi, ubacio je 22 poena i imao 6 skokova, 3 asistencija i 2 ukradene lopte, ali je dominirao u seriji u kojoj je imao prosjek od 28,5 poena, 9.8 skokova, 4,2 asistencije, 2 blokade i 1,2 osvojene lopte. U cijelom playoffu imao je pomalo nestvarnih 14 utakmica u kojima je postigao najmanje 30 poena, a prosjek u playoffu mu je 30,9 poena, 9,2 skoka i 4 asistencije uz 49,2% šuta te 38,6% za tricu.

Ukupno je ubacio 732 poena u playoffu, a to je treći najbolji rezultat u povijesti, odmah nakon Michaela Jordana koji je ubacio 759 poena 1992. godine te LeBrona Jamesa koji je imao 748 poena u playoffu prošle godine. Dovođenje Kawhija Leonarda prošlog ljeta pokazalo se kao sjajan posao Toronta.

Tada su se čelnici Raptorsa kockali jer njemu ugovor istječe ovog ljeta, a u San Antonio su poslali DeMara DeRozana, do tada jednog od najvažnijih igrača momčadi, ali kockanje se isplatilo. Sada treba vidjeti hoće li Leonard ostati u Kanadi i za sljedeću sezonu. Teško će mu biti otići.

Linker
25. travanj 2024 14:55