Russell Westbrook
 Profimedia, SIPA USA
GLASNO JE ODJEKNULO

BLOCKBUSTER TRADE U NBA LIGI ZAGOLICAO NAVIJAČKU MAŠTU Russell Westbrook i James Harden opet će igrati za istu momčad

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. srpanj 2019. 10:19

Russell Westbrook i James Harden ponovno će, čini se, dijeliti istu svlačionicu. Naime, pao je dogovor između Houstona i Oklahoma Cityja prema kojem će Westbrook prijeći u redove Rocketsa, a Chris Paul u redove Thundera.

ESPN navodi da su oba bivša MVP-a lige željela ponovno zaigrati u istoj momčadi, a sada se takav scenarij i realizirao.

Westbrrok i Harden zajedno su igrali u Thunderu tri sezone, a posljednju 2011/12 kada su ujedno i igrali i veliko NBA finale u kojem su izgubili od Miami Heata predvođenog LeBronom Jamesom i Dwyaneom Wadeom.

Pored Paula Thunder je u 'blockbuster tradeu' dobio i dva picka drafta i zamjenu za pickove na predstojećim draftovima. Konkretnije, od Roketsa su dobili pickove prve runde drafta 2024- i 2026. godine, te pravo da zamijene pickove 2021. i 2025. godine.

Adrian Wojnarowski, ugledni američki novinar, tvrdi da se Paul neće dugo zadržati u Oklahoma City Thunderu, a navodi da bi njegova nova destinacija vrlo brzo mogao biti Miami Heat.

Russ Isabella-USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Westbrook je cijelu dosadašnju NBA karijeru, odnosno 11 godina, proveo u Oklahoma Cityju, a sada će se pridružiti svojem nekadašnjem suigraču iz Oklahome Jamesu Hardenu, koji je u Houstonu od 2012. godine.

To je druga velika razmjena igrača kada je u pitanju Oklahoma, jer je prije nekoliko dana poslala Paula Georga u Los Angeles Clipperse.

Linker
24. travanj 2024 18:16