The Oklahoma City Thunder's Russell Westbrook drives the ball down the court against the Cleveland Cavaliers in the first quarter on Saturday, Jan. 20, 2018, at Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. The Thunder won, 148-124., Image: 360794068, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** US Newspapers Out ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Russell Westbrook

GLASNO JE ODJEKNULO

BLOCKBUSTER TRADE U NBA LIGI ZAGOLICAO NAVIJAČKU MAŠTU Russell Westbrook i James Harden opet će igrati za istu momčad

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.07.2019. u 08:19

 • Russell Westbrook i James Harden ponovno će, čini se, dijeliti istu svlačionicu. Naime, pao je dogovor između Houstona i Oklahoma Cityja prema kojem će Westbrook prijeći u redove Rocketsa, a Chris Paul u redove Thundera.

  ESPN navodi da su oba bivša MVP-a lige željela ponovno zaigrati u istoj momčadi, a sada se takav scenarij i realizirao.

  Westbrrok i Harden zajedno su igrali u Thunderu tri sezone, a posljednju 2011/12 kada su ujedno i igrali i veliko NBA finale u kojem su izgubili od Miami Heata predvođenog LeBronom Jamesom i Dwyaneom Wadeom.

  Pored Paula Thunder je u 'blockbuster tradeu' dobio i dva picka drafta i zamjenu za pickove na predstojećim draftovima. Konkretnije, od Roketsa su dobili pickove prve runde drafta 2024- i 2026. godine, te pravo da zamijene pickove 2021. i 2025. godine.

  Adrian Wojnarowski, ugledni američki novinar, tvrdi da se Paul neće dugo zadržati u Oklahoma City Thunderu, a navodi da bi njegova nova destinacija vrlo brzo mogao biti Miami Heat.

   

  Russ Isabella-USA TODAY Sports
  USA TODAY Sports
   

  Westbrook je cijelu dosadašnju NBA karijeru, odnosno 11 godina, proveo u Oklahoma Cityju, a sada će se pridružiti svojem nekadašnjem suigraču iz Oklahome Jamesu Hardenu, koji je u Houstonu od 2012. godine.

  To je druga velika razmjena igrača kada je u pitanju Oklahoma, jer je prije nekoliko dana poslala Paula Georga u  Los Angeles Clipperse.

  Iz drugih medija