David Richard-USA TODAY Sports / Reuters
POSAO IZ SNOVA

BOJAN BOGDANOVIĆ IMA NOVI KLUB! Babo potpisao ugovor života i postao najbolje plaćeni hrvatski sportaš! Evo koliko će od sada zarađivati

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. srpanj 2019. 03:01

Bojan Bogdanović ima novi klub! U prvim satima NBA tržnice hrvatski je reprezentativac potpisao ugovor s Utah Jazzom, a za njega će u sljedeće četiri sezone zaraditi 73 milijuna dolara. Time je Bogdanović postao najskuplji hrvatski sportaš.

Bogdanoviću će ovo, nakon Brooklyna, Washingtona i Indiane, biti četvrti klub u NBA karijeri, a on je ovog ljeta bio meta mnogim klubovima koji su tražili stabilan vanjski šut.

U posljednjih dan-dva glasine su sve više upućivale na Jazz koji se Bogdanoviću okrenuo nakon što je postalo jasno da će Nikola Mirotić otići u Barcelonu.

Spominjao se ugovor od oko 15 milijuna dolara po sezoni, ali na kraju je Bogdanović dobio i puno više.

Nov 19, 2018; Indianapolis, IN, USA; Indiana Pacers forward Bojan Bogdanovic (44) celebrates a three point basket in the second half against the Utah Jazz at Bankers Life Fieldhouse. Mandatory Credit: Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports - 11700593
Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports / Reuters

U Jazzu Bogdanovića čekaju sjajni mladi bek Donovan Mitchell, najbolji obrambeni igrač NBA lige Rudy Gobert, iskusni playmaker Mike Conley te odličan Australac Joe Ingles.

Momčad je to koja bi mogla zaprijetiti za sam vrh Zapadne konferencije, a na treneru Quinnu Snyderu je da pronađe način kako će Ingles i Bogdanović igrati zajedno.

Jedan od njih će morati na 'lažnu četvorku' kada obojica budu na parketu.

Linker
18. travanj 2024 22:47