Apr 10, 2019; Brooklyn, NY, USA; Brooklyn Nets guard Spencer Dinwiddie (8) slam dunks in the first quarter against the Miami Heat at Barclays Center. Mandatory Credit: Wendell Cruz-USA TODAY Sports - 12510884
Wendell Cruz-USA TODAY Sports

POSTAO I VLASNIK DVORANE

ČELNIŠTVO NBA LIGE SLUŽBENO ODOBRILO REKORDNU PRODAJU Tajvanski milijarder kupuje Brooklyn Netse i ulazi u povijest američkog sporta

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 19.09.2019. u 11:45

 • Čelništvo NBA lige i službeno je odobrilo prodaju momčadi Brooklyn Netsa tajvanskom milijarderu Joeu Tsaiju za rekordnih 2.35 milijardi dolara, što je rekordni iznos u američkom sportu.

  Tsai je prošle godine kupio 49 posto dionica Netsa za milijardu dolara, a sada je odlučio kupiti i preostalih 51 posto vlasništva od Rusa Mihaila Prohorova za 1.35 milijardi. Tsai je postao i vlasnik dvorane Netsa Barclays Center.

  Prohorov je kupio Netse 2010. godine i preselio ih iz New Jerseya i Brooklyn, a bivši klub Dražena Petrovića sada je u vlasništvu suosnivača kineske internet-trgovina Alibaba.

  Prodaja Netsa najskuplja je transakcija u američkom sportu, a dosad su to bile prodaje NHL momčadi Carolina Panthers i NBA kluba Houston Rocketsa, kojesu iznosile 2.2 milijarde dolara.

  Tagovi
  Iz drugih medija