RONALD MARTINEZ AFP
FASCINANTAN JE

ČUDESNI DONČIĆ RUŠI SVE REKORDE, NOĆAS JE IZJEDNAČIO KLUPSKU LEGENDU! Jedan hrvatski reprezentativac odigrao ispod prosjeka, drugom mrvice sa stola

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. siječanj 2020. 09:28

Iz noćašnjih događanja na NBA-parketima valja izdvojiti pobjedu košarkaša Utah Jazza kod Magica u Orlandu 109:96. Nije odigrao loše, ali ni onako kako nas je navikao hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović. Postigao je 14 poena i pridodao im pet skokova, a iz igre je šutirao tek 4/13, što je ponovo ispod njegova šuterskog prosjeka za ovu sezonu.

Ipak, njegova momčad izvrsno kotira na zapadnoj konferenciji lige, s omjerom 23-12 drže peto mjesto i tek su na pobjedu manje i poraz više od drugog Denvera.

Igrao je noćas i Ante Toni Žižić koji je u porazu Clevelanda od Oklahome sa 121:106 participirao kroz samo tri minute, a u tom je periodu upisao dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Dragan Bender i Luka Šamanić nisu nastupili u potencijalnom hrvatskom dvoboju između Milwaukeeja i San Antonija.

Inače, kod Luke Dončića i njegovih Dallas Mavericksa - ništa novo. Slovenac je upisao svoj već deseti triple-double sezone, ali je i promašio tricu za pobjedu u utakmici protiv Charlotte Hornetsa (123:120 za Charlotte). Ostvario je 39 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a time je srušen i rekord franšize iz Teksasa koji je do jučer držao legendarni Jason Kidd, koji također ima 10 triple-doubleova za taj klub.

Osmi je to triple-double Dončića s barem 30 poena prije njegova 21. rođendana. Takva dva nastupa u najranijoj fazi karijere imao je LeBron James.

Linker
24. travanj 2024 17:29