Edgard Garrido REUTERS
NEMA MU GRANICA

ČUDESNI LUKA DONČIĆ OPET POMIČE GRANICE KOŠARKAŠKE REALNOSTI Ovo što je on napravio s 20 godina nisu napravili niti velikani poput Magica i LeBrona

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2019. 09:26

Nije neka novost, jer jako dobre stvari Luka Dončić radi gotovo iz večeri u večer, ali čudesnu noć iz Mexico Cityja jednostavno ne možemo zaobići. U pobjedi Dallasa nad Detroitom od 122:111 čudesni mladić ostvario je triple-double učinak, a to se prvi puta dogodilo jednom igraču u NBA-utakmici izvan SAD-a.

Naravno, utakmica iz Meksika bila je standardna, unaprijed određena u kalendaru, ali Dončićev 41 poen, 12 skokova i 11 asistencija nadilaze sve dosad napravljeno u jednoj utakmici izvan NBA-teritorija. Ovo je četvrta utakmica Slovenca u kojoj je ove sezone postigao preko 40 poena i druga u kojoj je na taj način stigao do triple-doublea.

Ovo je sedmi Dončićev triple-double na NBA-gostovanjima, tako je postao prvi igrač s tolikom brojkom prije navršene 22. godine. Prestigao je velikane poput Magica Johnsona i LeBrona Jamesa koji su ih do tada postigli šest.

Linker
19. travanj 2024 10:52