Cary Edmondson-USA TODAY Sports
NBA

CURRY TRICAMA IZLUDIO PORTLAND I ODVEO WARRIORSE DO POBJEDE U OTVARANJU FINALA ZAPADA Golden State bez Duranta lagano protiv neraspoloženih gostiju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. svibanj 2019. 10:24

Golden State Warriorsi poveli su u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije svladavši Portland Trail Blazerse rezultatom 116:94.

Unatoč izostanku Kevina Duranta i DeMarcusa Cousinsa, Warriorsi su bez većih problema pobijedili Portland koji se izgleda nije u potpunosti oporavio od iscrpljujuće serije od sedam utakmica s Denverom.

Domaćine je predvodio sjajno raspoloženi Stephen Curry koji je susret završio s 36 poena (9/15) trica te sedam asistencija i šest skokova. Dobru večer imao je Klay Thompson koji je dodao 26 poena. Kod gostiju je najviše zbio Damian Lillard (19), dok su po 17 poena upisali Maurice Harkless, CJ McCollum i Rodney Hood.

Možemo reći da je presudni trenutak utakmice bila posljednja minuta prvog poluvremena u kojoj je Curry s dvije trice Warriorse odveo na 9 poena prednosti. Iako su Trail Blazersi pokušali utakmicu vratiti u egal tijekom treće četvrtine, Golden State im je u posljednjoj dionici utrpao čak 39 koševa i tako stigao do sigurne i uvjerljive pobjede.

Domaćini su u ovom susretu zabili čak 17 trica, dok je Portland postigao samo 7 iz 28 pokušaja.

Linker
21. travanj 2024 04:24