USA TODAY Sports
UNIŠTIO SUPARNIKA

DA JE NASTAVIO, ZABIO BI 50 KOŠEVA! FANTASTIČNI BABO NAKON ČUDESNE UTAKMICE OBJASNIO ZAŠTO JE OTIŠAO NA KLUPU 'Nisam više htio u igru...'

35 POENA ZA 26 MINUTA Bojan Bogdanović je kroz tri četvrtine rastavio Denver u jednoj od svojih najboljih utakmica ikad  u NBA ligi
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. ožujak 2019. 19:09

Povratak s turneje po Zapadu djelovao je izuzetno poticajno na Bojana Bogdanovića, koji je u nedjelju navečer po hrvatskom vremenu, odnosno rano poslijepodne u Indianapolisu stavio 26 poena do kraja prvog poluvremena u kojem nije promašio (10-10 iz igre, četiri trice, 2-2 slobodno bacanja) i zaključio utakmicu s 35, drugim najboljim učinkom u dresu Pacersa nakon 37 posljednjeg dana veljače protiv Wolvesa.

Tada Bogdanoviću nije trebalo niti 30 minuta, da bi sada odigrao manje od 26. Zato jer su Pacersi potpuno razbili Nuggetse, momčad koja kandidira za “jedinicu” na Zapadu i na impresivan način prekinuli niz od četiri poraza, tek drugi takav ove sezone.

Bojan Bogdanović je protiv Denvera treći put zabio 30 ili više za Indianu, tek četvrti put u karijeri (rekordnih 44 za Netse u ožujku 2016.), ali uz prošlogodišnje remek-djelo u prvom krugu doigravanja, kad je sa sedam trica torpedirao LeBrona Jamesa i njegove Cavalierse, ovo mu je vjerojatno bila najbolja utakmica u NBA ligi. Zabijao je s nevjerojatnom lakoćom, na sve načine - u izolaciji, iz kontranapada, na povratne pasove... - i doslovno rastavio Nuggetse. Do te mjere da je mirno s klupe u posljednjoj četvrtini sa suigračima slavio potpuno razbijanje izuzetno respektabilnog protivnika.

Nakon utakmice je Bogdanović morao pred kamere, što ga nije oduševilo, ali odradio je to kao pravi profesionalac...

Cilj je 4. mjesto

- Trebali smo ovu pobjedu, ovakvu utakmicu u kojoj su svi doprinijeli. Svi starteri osim Thada Younga, koji je radio svoje, smo odmorili posljednju četvrtinu. Ja sam igrao loše posljednjih nekoliko utakmica pa sam bio posebno agresivan kako bih pomogao momčadi. Borimo se za četvrto mjesto i prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja. To nam je cilj jer pred našim navijačima igramo sjajnu košarku.

Treneri su ga pitali hoće li se vratiti na teren da dođe do 40 kad je već sve bilo riješeno...

- Odvezao sam tenisice, nisam više htio u igru - sa smiješkom je zaključio Bogdanović.

SN

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 06:48