Zion Williamson
 Reuters
TVRTKO PULJIĆ IZ LAS VEGASA

DAN KAD SAM VIDIO ZIONA Najbolji mladi košarkaš na svijetu izgleda kao zalutali rekreativac, ali znamo da izgled itekako vara

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 05. srpanj 2019. 13:33

University of Nevada samo je deset minuta vožnje udaljen od Stripa, poznate ulice u kojoj, kao nigdje drugdje na svijetu, možete hodati pokraj Eiffelova tornja, gledati čarobnu igru fontana ispred Bellagija, stati ispod Ceasars Palacea, baš kao da ste uhvaćeni u “Mamurluku”, možete se probijati kroz kockarnice iz kojih vas put vodi prema shopping mallu, pa u drugu kockarnicu, pa na fontane, pa u shopping mall i tako unedogled.

Međutim, samo deset minuta vožnje od tog blještavog ludila nalaze se dvije dvorane spojene galerijom. U njima će se igrati Ljetna liga, od 5. do 15. Hrvati su imali takav raspored da su trenirali u isto vrijeme kad je trenirala i najzanimljivija momčad u Las Vegasu - New Orleans Pelicansi.

Hrvati su trenirali u paviljonu Cox, zdanju za oko 4000 gledatelja, dok je u Areni za 17.000 trenirao Zion Williamson s novim suigračima.

Izgled zalutalog rekreativca

Trening je bio zatvoren, ali uspio sam se probiti i pogledati deset minuta čuda zvanog Zion Williamson uživo. Onako s tribina, dojam koji nudi ovaj pakleni igrač, od dva metra i 130 kilograma, još pojačava prvotnu sliku. Debeo je to momak. Izgleda poput nekoga tko nikada nije bio u formi, poput zalutalog rekreativca. No, vidjeli smo dovoljno utakmica Dukea ove sezone kako bismo znali da izgled i te kako vara.

Zion, doduše, treba debitirati u petak, i to baš protiv Knicksa u kojima se skrasio nakon drafta njegov dojučerašnji suigrač R.J. Barrett. I onaj kod kojega su bile posljednje lopte u Dukeu. Dvorana je rasprodana, ali, kako smo mogli doznati, Zion će - jer cijela Amerika, zapravo cijeli svijet čeka da vidi uživo njegovu prvu profesionalnu utakmicu - zaigrati u petak, dok je nastup u subotu dvojben. Navodno, kondicija nije perfektna.

No, pričekajmo. Vidio sam Ziona, barem dok nas nisu lijepo zamolili da napustimo Arenu. Zabio je i koš. Pelicansi su postavljali napad iz tranzicije pet na nula. Eto.

Hrvatska je smještena u Palms Resortu. U tom zdanju, koje se sastoji od dva Tornja, oko dvije, tri milje od Stripa, postoji i košarkaški suite za istinske hedoniste. Naime, George Maloof, koji je do 2013. imao i većinski paket dionica Sacramento Kingsa, u hotelu koji je gradio zamislio je imati i pravi apartman za košarku. U sobi je sve što možete zamisliti, ali tu je - pazite sad! - i polovica pravog košarkaškog igrališta.

U tom hotelu je odsjedala Rihanna, tamo su Britney Spears i Eminem snimali spotove, na otvorenju su bili Pamela Andreson, Paris Hilton i Dennis Rodman, tamo je u Pearlu, teatru u sklopu hotela, nastupala i Mariah Carey. I uskoro nastupa MC Hammer, ako niste dugo čuli za njega, tu je, živ je. Šest nastupa u deset dana u listopadu ovdje ima i Billy Idol.

Najbolji tulum na bazenima

I dok se morate probijati između slot mašina i stolova za rulet koji su okupirali prizemlje, sve je ovo našim igračima pomalo čudno. Nitko ništa slično nije vidio.

No, postoji i bazen, svaki petak ovdje je najbolji tulum na bazenima u cijelom gradu. Tako kažu. Temperatura je oko 40, ali ovo je pustinja pa je izdrživo jer vlaga nije velika.

Zapravo jest. Ako zalutate na Stripu. Ili u nekoj kockarnici gdje vam nude besplatna pića dok god su pare na stolu.

Linker
25. travanj 2024 22:56