USA Today Sports
BIO JE IZUZETAN

FENOMENALNA PARTIJA HRVATA NIJE BILA DOVOLJNA ZA SLAVLJE Svijet košarke šokiran nakon ozljede Dončića, evo koliko će izostajati s parketa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2019. 09:30

Nastavljena je serija NBA-utakmica u Mexico Cityju. U subotnjem, takozvanom europskom terminu ondje su svoju utakmicu odigrali San Antonio Spursi i Phoenix Sunsi, momčad za koju je u svom nastupu briljirao hrvatski reprezentativac Dario Šarić.

Naš je košarkaš u porazu svoje momčadi od 121:119 nakon produžetka zabio 19 poena i ostvario čak 17 skokova te četiri asistencije. Inače, Spursi su do slavlja stigli unutar posljednje dvije sekunde utakmice, kada je Patty Mills zabio pobjedonosni koš.

Veliki problem zadesio je Dallas Maverickse. Nakon samo dvije minute igre parket je morao napustiti slovenski superstar, Luka Dončić. Radilo se o ozljedi gležnja desne noge. Odmah po izlasku s terena Dončić je podvrgnut ultrazvuku koji je pokazao da ozljeda nije ozbiljnije naravi i da bi uskoro trebao biti spreman za nastavak sezone. Dallas je utakmicu izgubio od Miami Heata sa 122:118.

Spomenuti valja i novi triple-double učinak srpskog centra Nikole Jokića. Za svoje Denver Nuggetse koji su sa 110:102 nadigrali Oklahomu Jokić je stavio 28 poena, 14 skokova i 12 asistencija.

U utakmici Chicago Bullsa i LA Clippersa koja je završila iznenađujućom pobjedom Bullsa, hrvatski centar u redovima Clippersa Ivica Zubac upisao je četiri poena i tri skoka.

Linker
25. travanj 2024 10:39