USA TODAY Sports
NBA

HOUSTON POTVRDIO PROLAZAK U POLUFINALE, CLIPPERSI IZNENADILI U OAKLANDU Lou Williams još jednom fenomenalnom partijom srušio Warriorse

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. travanj 2019. 11:06

Dvije utakmice prve runde doigravanja u NBA ligi odigrane su u noći sa srijede na četvrtak.

Houston Rocketsi na domaćem su parketu izborili četvrtu pobjedu u seriji protiv Utah Jazza. Završilo je 100:93 za Rocketse koji su se tako ukupnim rezultatom 4:1 plasirali u polufinale Zapadne konferencije.

James Harden ubacio je 26 poena (10/26 šut iz igre), uz šest skokova i isto toliko asistencija. Harden je imao i tri ukradene lopte i četiri blokade. Clint Capela ubacio je šesnaest poena, a poen manje ubacili su Chris Paul i Eric Gordon.

Kod Jazza nitko nije uspio dobaciti do granice od 20 poena. Najbolji strijelac gostujuće momčadi bio je Royce O'Neal s 18 poena. Ricky Rubio ubacio je 17 poena, a Jae Crowder dva poena manje.

Clippersi su u Oaklandu izborili šestu utakmicu protiv Warriorsa pobjedom 129:121. Ponovno je s klupe briljirao Lou Williams, ovoga puta s 33 poena i deset asistencija. Danilo Gallinari ubacio je 26 poena, dok je Montrezl Harrel bio je treći najbolji strijelac Clippersa s 24 ubačaja.

Kod Warriorsa Kevin Durant ubacio je 45 poena. Solidan učinak ostvarili su i Steph Curry (24 poena) i Klay Thompson (22 poena), ali nije bilo dovoljno.

Ivica Zubac nije zaigrao u pobjedi Clippersa.

Šesta utakmica na rasporedu je u noći s petka na subotu u Los Angelesu.

Linker
26. travanj 2024 07:14