Bojan Bogdanović i Carmelo Anthony
 Mark D. Smith / USA TODAY Sports / Reuters
EKSPRESNI OPROŠTAJ

HOUSTON ROCKETSI OTPUSTILI ANTHONYJA 'Odlučili smo raskinuti suradnju s Carmelom nakon razgovora unutar momčadi. Nisu se ostvarila očekivanja...'

Piše: HinaObjavljeno: 16. studeni 2018. 09:08

Trostruki olimpijski pobjednik i 10-erostruki NBA "All-Star", 34-godišnji američki košarkaš Carmelo Anthony više nije član Houston Rocketsa kojima se pridružio ovoga ljeta.

Anthony je za Rocketse odigrao samo 10 utakmica od kojih je dvije počeo u prvoj petorci, te je postizao 13.4 koševa uz 5.4 skokova za 29.4 minuta provedenih u igri. No, nije se uspio uklopiti u momčad s još dvojicom vrhunskih braniča Jamesom Hardenom i Chrisom Paulom pa će morati potražiti novu sredinu.

"Nakon razgovora unutar momčadi odlučili smo raskinuti suradnju s Carmelom. Nažalost, nisu se ostvarila očekivanja koja smo imali prilikom njegova dovođenja", izjavio je generalni menadžer Rocketsa Daryl Morey.

Anthony je prošlu sezonu proveo u Oklahoma City Thunderu koji ga je u srpnju u razmjeni igrača poslao u Atlanta Hawkse koji su ga otpustili da bi onda potpisao jednogodišnji ugovor s Rocketsima za veteranski minimum od 2.4 milijuna dolara, no sada je u potrazi za novim klubom.

Houston je prošle sezone ostvario najbolji omjer pobjeda i poraza u ligaškom dijelu sezone, da bi izgubio u finalu doigravanja zapadne konferencije od prvaka Golden State Warriorsa. No, ove sezone je na omjeru pobjed ai poraza od samo 6-7 i nalazi se na 12. mjestu Zapada.

Linker
25. travanj 2024 17:56