Brad Penner-USA TODAY Sports
NBA DRAFT

HRVATSKA DOBILA NOVOG NBA IGRAČA! MLADI HRVAT SELI KOD LEGENDARNOG TRENERA I PETEROSTRUKIH NBA PRVAKA Velika zvijezda stiže u New Orleans

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 21. lipanj 2019. 10:00

Nije bilo velikih iznenađenja na NBA draftu – Zion Williamson je očekivano izabran prvim pickom od strane New Orleans Pelicans, a ni u prvih 10 pickova nije bilo neobičnih izbora.

Od kada se Williamson pojavio na NBA radarima prognoziran mu je izbor prvim pickom, a New Orleans od prvog dana nije dvojio koga će izabrati kao lice franšize nakon odlaska Anthonyja Davisa.

Memphis je, također očekivano, drugim pickom izabrao playmakera Ja Moranta, a New York je trećim pickom uzeo RJ Barretta. Ta tri izbora bila su mjesecima najavljena, a zanimljivo je bilo nakon njih. No, ni tu nije bilo većih iznenađenja.

Atlanta je uoči drafta napravila trade kojim je dobila četvrti pick od New Orleansa koji ga je, pak, dobio prije nekoliko dana od Lakersa u tradeu za Anthonyja Davisa. Njime je izabran DeAndre Hunter, a slijedili su Darius Garland (Cleveland), Jarrett Culver (Minnesota), Coby White (Chicago) i Jaxson Hayes (New Orleans). Među prvih 10 pickova našao se i japanski košarkaš Rui Hachimura kojeg je izabrao Washington, a Atlanta je dobila i Camerona Reddisha koji bi mogao biti 'krađa drafta' jer je Reddish uoči početka sezone najavljen kao jedan od pet najboljih igrača generacije.

Hrvatska je sinoć dobila novog košarkaša u NBA ligi. Na draftu je 19. pickom od strane peterostrukih prvaka San Antonio Spursa izabran Luka Šamanić. 19-godišnji krilni igrač koji je prošlu sezonu proveo u ljubljanskoj Olimpiji preselit će se tako kod legendarnog trenera Gregga Popovicha.

NBA draft

1. Zion Williamson (New Orleans Pelicans)

2. Ja Morant (Memphis Grizzlies)

3. RJ Barrett (New York Knicks)

4. DeAndre Hunter (Atlanta Hawks)

5. Darius Garland (Cleveland Cavaliers)

6. Jarrett Culver (Minnesota Timberwolves)

7. Coby White (Chicago Bulls)

8. Jaxson Hayes (New Orleans Pelicans)

9. Rui Hachimura (Washington Wizards)

10. Cameron Reddish (Atlanta Hawks)

11. Cameron Johnson (Phoenix Suns)

12. PJ Washington (Charlotte Hornets)

13. Tyler Herro (Miami Heat)

14. Romeo Langford (Boston Celtics)

15. Sekou Doumboya (Detroit Pistons)

16 Chuma Okeke (Orlando Magic)

17. Nickeil Alexander-Walker (New Orleans Pelicans)

18. Goga Btadze (Indiana Pacers)

19. Luka Šamanić (San Antonio Spurs)

20. Matisse Thybulle (Boston Celtics)

Linker
26. travanj 2024 23:33